Továbbra is tarol a Balaton a magyarok körében: ezek a legnépszerűbb városok

MTI   
  Megosztom
Továbbra is tarol a Balaton a magyarok körében: ezek a legnépszerűbb városok

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében.

A június 1-jétől július 16-áig tartó időszakban a balatoni vendégéjszakáik 59 százaléka július első két hetében valósult meg, 41 százaléka júniusban. A Balaton térségét választók körében az apartmanfoglalások voltak a legnépszerűbbek, a vendégéjszakák közel felével. A Szallas.hu vendégei minden ötödik vendégéjszakát hotelben töltöttek, de a vendégházak (19 százalék) és a panziók (7 százalék) is keresettek voltak az eddigi nyári szezonban.

A nyári kánikula idején a Velencei-tóhoz is sokan érkeznek, a térségében a Szallas.hu oldalán Gárdony és Velence szálláshelyeit foglalták le a legtöbben - írják a közleményben.

A Szallas.hu 1132 fő bevonásával végzett online felmérése szerint a nyár hátralévő részében a megkérdezettek 54 százaléka még tervez belföldi nyaralást az idén, 26 százalékuk bizonytalan, 4 százalékuk csak külföldre menne.

A megkérdezettek felének volt SZÉP-kártyája, esetükben ez a fizetési lehetőség a második legfontosabb döntési szempont a szállás kiválasztásakor. Az utazók mintegy fele számára az ár, illetve az ár-érték arány az elsődleges kritérium a szálláskereséskor - közölte a szállásfoglaló portál.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

szállás

balaton

kikapcsolódás