Életveszélyessé vált a mohácsi templom: a "veszélyzónán" áthaladni, abban tartózkodni tilos

HelloVidék   
  Megosztom
Életveszélyessé vált a mohácsi templom: a veszélyzónán áthaladni, abban tartózkodni tilos

Életveszélyessé vált a mohácsi Szent Mihály templom állapota, ezért bizonytalan időre megtiltotta a Baranya Vármegyei Kormányhivatal a használatát – írta meg a Mohácsi Újság.  A veszélyzónában áthaladni, abban tartózkodni tilos.


 


 

Az önkormányzat közlése szerint - írta a Mohácsi Újság - a mohácsiakat aggodalommal eltöltő intézkedés hátterében egy közelmúltban végzett statikai vizsgálat eredménye áll: ebben a helyszíni szemlét lefolytató építészek az épület állagának, állapotának jelentős mértékű romlását állapították meg.

Azt írták, az ingatlannal kapcsolatban a tulajdonos Római Katolikus Egyház kérelmére - a templom tervezett felújításának megfelelő előkészítése érdekében - indult örökségvédelmi eljárás, melynek során a szakértő az épületet jelenlegi állapotában veszélyesnek minősítette, és a folyamatban lévő részletes vizsgálatok lezárultáig az épület használatának megtiltását javasolta.

A későbbi részletes vizsgálat eredményei alátámasztották az előzetes szakértői véleményt, amely alapján az építésügyi, örökségvédelmi hatóság az ingatlan további használatát megtiltotta, valamint - az ingatlan állapotára, illetve az esetleges veszélyhelyzetre tekintettel - kötelezte a tulajdonost az épület megfelelő körbekerítésére, veszélyzóna kialakítására.

A döntés mindaddig érvényes, amíg a tulajdonos az épületen el nem végzi a szükséges javítási, felújítási munkálatokat, és az nem lesz ismét biztonságosan használható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mohács

műemlék