Kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvar közelében: ezek a változások az egész országot érintik

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvar közelében: ezek a változások az egész országot érintik

A Keleti pályaudvar - bizonytalan ideig - nem indít és nem fogad vonatokat a vasárnap esti baleset miatt, a vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak - közölte hétfő reggel a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint ezért hosszabb eljutási időre kell számítani. Továbbra is tart a műszaki mentés a baleset helyszínén. A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a forgalom. Pótlóbuszok közlekednek a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) - Kőbánya felső (Albertirsai út) - Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak. A MÁV honlapján az alábbi forgalmi változásokat közölték:

Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal

  • a szombathelyi és soproni IC-k, a Railjetek, a bécsi EC-k, a Hegyeshalomból érkező két reggeli távolsági személyvonat (9309, 9307) Budapest-Kelenföldig közlekedik és onnan indul
  • a Bukarestből Bécsbe tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat (346) nem érinti a Keleti pályaudvart, helyette Budapesten Ferencváros és Kelenföld állomáson lehet felszállni rá

Budapest-Pécs, Budapest-Kaposvár vonal

  • a pécsi Mecsek és a kaposvári IC-k Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak vissza

Budapest-Hatvan-Miskolc vonal

  • a Tokaj IC-k és a Hernád-Zemplén IC-k Hatvanig közlekednek és onnan indulnak vissza Miskolc felé
  • a gödöllői, aszódi S80-as, iszaszegi G80-as vonatok nem közlekednek, helyettük az IR85-ös Mátra és az IR87-es Agria InterRégiók fővárosi végállomás Kőbánya felsőre kerül át, Kőbánya felső és Aszód között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • A Hatvan-Miskolc szakaszon az InterCityk helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

Budapest-Újszász-Szolnok vonal

  • a békéscsabai IC-k Szolnokig közlekednek és onnan indulnak vissza
  • a Z60-as, G60-as és S60-as vonatok fővárosi végállomása Rákosra kerül át
  • a reggeli csúcsidőben Budapest felé Szolnokról minden G60-as vonat indul, Nagykátától S60-as vonatként közlekednek tovább Rákosig
  • napközben óránként irányonként egy Z60-as vonat közlekedik Rákos és Szolnok között, valamint egy S60-as vonat Rákos és Sülysáp között
  • Budapest és Szolnok között javasoljuk a ceglédi vonalon, a Nyugati pályaudvar és Szolnok közötti vonatokkal való utazást (Tokaj IC, Nyírség IC, Cívis InterRégió), melyek ezen a szakaszon helyjegy váltása nélkül igénybevehetők

Forgalmi változások:

  • A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek és onnan fordulnak vissza Hatvan irányába.
  • A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonali vonatok Rákosig közlekednek és onnan fordulnak vissza Újszász felé.
  • A Budapest-Pécs (Mecsek IC) és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal (railjetek, soproni IC-k, szombathelyi Savaria és Mura IC, győri G10) menetrend szerint eredetileg a Keleti pályaudvarra közlekedő vonatai Budapes-Kelenföld állomásról fordulnak vissza.
  • A Keleti pályaudvarról 19:10-kor – Békéscsabán, Lőkösházán át- Bukarestbe induló Ister InterCity (IC 473) nem közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról – Bécsen át – Salzburgba 20:01-kor induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) nem közlekedik. Az utasai a Kelenföldről 21:30-kor Bécsbe induló Railjet xpress vonattal (RJX 266) utazhatnak.
  • A Bécsből – Debrecenen, Záhonyon át – Csapra (Chop) közlekedő Hortobágy EuroCity (EC 149) nem érinti a Keleti pályaudvart. Budapest-Kelenföld állomástól kerülő útirányon át - Kőbánya-Kispest, Cegléd, Szolnok érintésével – várhatóan jelentős, 90-120 perces késéssel közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról 21:40-kor Győrbe induló G10-es vonat (9318) Kelenföldtől közlekedik.
  • A Bécsből Bukarestbe tartó Dacia-Corvin nemzetközi gyorsvonat (347) a fővárosban kerülő útvonalon, a Keleti pályaudvar érintése nélkül közlekedik. A Keleti pályaudvar helyett Kelenföld állomáson lehet rá felszállni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

máv

utazás

vonat

menetrend változás

késés

baleset

kisiklott vonat