Szét kell szedni a csongrádi pontonhidat: de mi állhat a lezárás mögött?

HelloVidék   
  Megosztom
Szét kell szedni a csongrádi pontonhidat: de mi állhat a lezárás mögött?

Jövő hétfőn, azaz augusztus 26-án indul a csongrádi pontonhíd felújítása – derül ki Bedő Tamás polgármester lakossági tájékoztatójából. A munka várhatóan október 15-ére fejeződik be - közölte a Délmagyar.

Ahogy a Délmagyar írja, arról az egy nyomvonal szélességű hídról van szó, amelynek elődje fából épült, ezért sokan még ma is fahídként emlegetik; a régit mindkét világháború időszakában felrobbantották, és faszerkezetét vasra cserélték. Mai formájában 67 éve szolgálja a közlekedőket, Csongrádot a Tisza túloldalán lévő Csépával köti össze.

A részleges felújításra, karbantartásra a létesítmény működőképességének fenntartása érdekében van szükség. A munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósága végzi el. A hidat a felújítás idejére szét kell szedni, enélkül nem lehetne a feladatot megoldani, így természetesen a közlekedők ez idő alatt nem tudják majd használni. Jó hír azonban, hogy a két település a munkálatok sem marad összeköttetés nélkül: Csongrád és Csépa között komp fogja biztosítani az átkelést a folyón.

- tették hozzá.

A munkák elvégzésére a késő őszi és téli időszak – amikor egyébként sem működni a pontonhíd, olyankor is komp jár a két part között – a magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet miatt sajnos nem alkalmas.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

híd

hídépítés

csongrád