Folytatódik a rémálom a magyar vasúton: több vonalon is vágányzár lesz

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatódik a rémálom a magyar vasúton: több vonalon is vágányzár lesz

Vágányzár lesz a csornai, a veszprémi, a kőszegi és a szentgotthárdi vonalon is. Szinte az összes, Szombathelyről induló vonalon vágányzár lesz a jövő héten - írja a nyugat.hu.

A vágányzár szeptember 9-től (hétfő) szeptember 20-ig (péntek) tart, és az alábbi vonalakat érinti.

Szombathely – Csorna - Hegyeshalom vasútvonal

  • A vágányzárban érintett vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
  • Személyvonatok helyett Porpác - Csorna állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.
  • A 39819 sz. és szeptember 15-én a 19801 sz. személyvonat helyett Szombathely - Csorna állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
  • InterCity vonatok helyett Csorna - Szombathely állomások között közvetlen vonatpótló autóbuszok közlekednek, Répcelak állomás érintése nélkül. Erre az állomásra külön eljutási lehetőséget biztosítanak a Csorna – Répcelak - Szombathely útvonalon közlekedő vonatpótló autóbuszok.
  • A DRÁVA és MURA InterCity vonatok helyett Győr - Szombathely állomások között közvetlen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, a vonatok csak Győr - Graz/Ljubljana viszonylatban közlekednek, Budapest felől/felé a hirdetményen szereplő Railjet Xpressz vonatokkal biztosított az eljutási lehetőség.
  • A vonatpótló autóbuszok Győrben a VOLÁN autóbuszállomáson állnak meg, mely az állomás Budapest felőli aluljáróján át közelíthető meg.
  • A 924, 934, 926, 927, 937, 935 és 925 sz. InterCity vonatok Budapest-Keleti indulási/végállomása szeptember 16-án és 17-én Budapest-Kelenföldre módosul. Ezt a vágányzárat külön meghirdetik.

Székesfehérvár - Szombathely vasútvonal

  • 2024. szeptember 9-től (hétfő) szeptember 20-ig (péntek) a vágányzárban érintett vonatok Szombathely - Porpác állomások között módosított menetrend szerint közlekednek.

Szombathely – Kőszeg vasútvonal

  • 2024. szeptember 9-től (hétfő) szeptember 20-ig (péntek) a Csorna - Szombathely állomások között módosított menetrend szerint közlekedő IC 938 számú vonatpótló autóbuszról történő átszállás biztosítása érdekében a 39948 számú vonat menetrendje Szombathely (ind: 23:15) - Kőszeg állomások között módosul.

Szombathely – Szentgotthárd vasútvonal

  • InterCity vonatok módosított menetrend szerint közlekednek Csorna - Szombathely állomások között közvetlen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, Répcelak állomás érintése nélkül. Erre az állomásra külön eljutási lehetőséget biztosítanak a Csorna – Répcelak - Szombathely útvonalon közlekedő vonatpótló autóbuszok.
  • A DRÁVA és MURA InterCity vonatok helyett Győr - Szombathely állomások között közvetlen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, a vonatok csak Győr – Graz/Ljubljana viszonylatban közlekednek, Budapest felől/felé a hirdetményen szereplő Railjet Xpressz vonatokkal biztosított az eljutási lehetőséget.
  • A vonatpótló autóbuszok Győrben a VOLÁN autóbuszállomáson állnak meg, mely az állomás Budapest felőli aluljáróján át közelíthető meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

máv

vágányzár

vonat

közlekedés

szombathely