Sokkoló tragédiák: három nap alatt két fiatal vesztette életét a síneken + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló tragédiák: három nap alatt két fiatal vesztette életét a síneken + Videó

Az elmúlt napokban két tinédzser tragikus halálát okozta a figyelmetlenség és a KRESZ szabályok megszegése a síneken. Idén már 56 baleset történt vasúti átjáróban, amelyek során tizenöten vesztették életüket. A MÁV nyomatékosan kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy minden lehetséges eszközzel hívják fel a fiatalok figyelmét a vasúti közlekedés veszélyeire! 


 

A telefonját nyomkodta, és zenét hallgatott, ezért nem figyelt a veszélyre az a 16 éves fiatal, akit hétfőn gázolt halálra a vonat Gyálon, egy labirintkorláttal ellátott vasúti átjáróban. Pénteken egy 14 éves lány szaladt át a tilos jelzés ellenére az érkező vonat előtt, az ő életét sem lehetett megmenteni. A vasúttársaság részvétét fejezi ki a balesetekben elhunyt fiatalok családjainak, írta honlapján a MÁV.

Hozzátették: a vállalat nyomatékosan kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy minden lehetséges eszközzel hívják fel a fiatalok figyelmét a vasúti közlekedés veszélyeire. Azt írták: a minden esetben vétlen mozdonyvezetők súlyos traumát élnek át a balesetek során, különösen akkor, amikor fiatalt gázolnak halálra. Idén a MÁV hálózatán már 56 baleset történt vasúti átjáróban, amelyek során tizenöten vesztették életüket.

Bemutattak egy videót Molnár Péter mozdonyvezető nyilatkozatával, ő már nyolc alkalommal gázolt, és a balesetek oka minden esetben a közlekedők figyelmetlensége volt. Elmondta, hogy nem tudnak megállni, a vonat féktávolsága több száz méter, hirtelen megállítása esélytelen. Más megoldás nincs, a KRESZ-szabályokat be kell tartani.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mÁv

utazás

öngyilkosság

gondatlanság

figyelmetlenség