Csobbannál egyet még a nyár végén? Csak óvatosan, erre kell készülni a magyar tavakon

HelloVidék   
  Megosztom
Csobbannál egyet még a nyár végén? Csak óvatosan, erre kell készülni a magyar tavakon

A HungaroMet előrejelzése szerint, csütörtökön még főleg a déli megyékben, pénteken már csak egészen délkeleten alakulhat 25 fok felett a napi középhőmérséklet. Péntek hajnaltól kora délutánig kezdetben csak délnyugaton, majd főként az ország délnyugati felében a záporok mellett egy-egy beágyazódott zivatar is kialakulhat. Délutántól késő estig elsősorban a középső és a déli országrészben lehet számítani zivatarok kialakulására, melyek közül az intenzívebbeket viharos széllökés (60-75 km/h), esetleg felhőszakadás (~20-25 mm), apró szemű jég (< 1-2 cm) kísérheti.

Előrejelzés a Tisza-tó térségére csütörtök estig:

A mérsékelt (15-25 km/h) északkeleti szelet gyakran élénk (25-35 km/h) időnként erős (35-45 km/h) lökések kísérik. Késő délutántól lassan mérséklődik a légmozgás. Derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmrséklet 30 fok körül alakul. Késő estére 21, 22 fokig csökken a hőmérséklet. A Tisza-tónál az élő Tisza vizének hőmérséklete 25.5 fok.

  • A Tisza tavon elsőfokú viharjelzés érvényes.

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére csütörtök estig:

A nagy területen gyakran élénk (15-30 km/h) keleti, északkeleti szelet délután, este is kísérhetik időnként erős (40-45 km/h, keleti medence, Velencei-tónál 40 km/h körüli, -a Balaton nyugati részén estétől 45-50 km/h, ) széllökések. Átmenetileg késő délután, kora este kissé mérséklődhet a tavaknál a légmozgás (30-40 km/h), majd estétől ismét többfelé erősödik.

Eleinte még folytatódik a zavartalanul napos idő, majd a délután második felében Horvátország felől először fátyolfelhők érkeznek a Balatonhoz. Estétől pedig fokozatosan tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Csapadék még nem valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 32 fok körül alakul. Késő estére 24, 25 fokig hűlhet le a levegő.

  • A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.
  • Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
  • Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
  • Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
  • Velencei-tó: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

velencei-tó

tisza-tó

magyar tavak

előrejelzés

viharjelzés