Kiadta a figyelmeztetést a rendőrség: jön az ősz, extra veszélyek lesekednek az utakon

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadta a figyelmeztetést a rendőrség: jön az ősz, extra veszélyek lesekednek az utakon

A mezőgazdasági munkagépek vezetőitől és a közlekedés többi résztvevőjétől is fokozott elővigyázatosságot kér a rendőrség.

Az őszi mezőgazdasági munkák időszakában megnövekszik a közúti közlekedésben résztvevő lassú járművek, önjáró munkagépek száma. A nap bármely időszakában találkozhatunk a közutakon munkába, vagy onnan hazafelé tartó mezőgazdasági gépekkel, amelyek olykor hosszú kilométereken keresztül lassítják a forgalmat

- írja a police.hu.

Fontos hangsúlyozni, hogy a munkagépek kevésbé dinamikusan tudnak közlekedni, de a mezőgazdasági munkák elvégzése fontos élelmezési feladat.

Az előzés megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy van-e elegendő, belátható útszakasz a manőverhez. Szintén fontos meggyőződni a megfelelő oldaltávolság megtartásáról is, mivel ezeknek a gépeknek a mérete, alakja eltér a megszokott járművekétől.

Földutak és szilárd burkolatú utak kereszteződéséhez közeledve csökkentsék a gépjármű sebességét, és körültekintően haladjanak el az adott szakaszon.

Közútra csak abban az esetben hajthatnak fel, ha azt jelzőtábla nem tiltja, vagy a munkaterület másként nem közelíthető meg. Rendelkezniük kell érvényes hatósági jelzéssel, engedéllyel, kötelező felelősségbiztosítással. Túlméretes jármű esetén útvonalengedéllyel is.

A közútra felhajtás előtt a gumiabroncsaikra tapadt sarat és egyéb szennyeződéseket el kell távolítaniuk. Ha az úttestre mégis felhordják, gondoskodniuk kell az eltakarításról.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

police

rendőrség

munkagép

mezőgazdasági gépek