Ingázók figyelem: így változik a közlekedés Győr és Veszprém között

HelloVidék   
  Megosztom
Ingázók figyelem: így változik a közlekedés Győr és Veszprém között

A Győr-Veszprém vonalon a nyár elején kezdődött, eredetileg október 6-ig tartó pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.

A völgyhidak felújításánál a munkák egyes fázisait hátráltatta a nyári tartós hőség, valamint a második hídszerkezet beemelésekor az esős, szeles időjárás. Ennek következtében – az eredetileg október 6-ig tervezett vágányzár – mintegy három nappal hosszabb ideig tart.

Október 10-én hajnalig a szakemberek befejezik a hidak környezetében a vágányépítést és a kapcsolódó utómunkákat – közölte a MÁVINFORM.

Mivel október 7-től 9-ig Győrszabadhegynél is pályakarbantartást végeznek, ezért a Győr-Veszprém vonal teljes szakaszán buszok helyettesítik a vonatokat. Néhány hajnali vonat helyett 10-én is buszok szállítják az utasokat. Ezzel egy időben a Győr—Celldömölk vonal Győr és Győrszabadhegy közötti szakaszán is pótlóbuszok járnak majd - írja a Kisalföld.

Győr-Veszprém vonal

A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. A vágányzári munkálatok meghosszabbítása miatt október 7-től 10-én kora reggelig a teljes vonalon, Győr és Veszprém között közlekednek pótlóbuszok.

Pótlóbuszok közlekedési rendje

A közút vonalvezetése miatt többféle útvonalon biztosítjuk az eljutást a pótlóbuszokkal az egyes településekre:

Győr és Veszprm között gyorsjáratú pótlóbuszok közlekednek, amelyek nem érintik Győr-Gyárváros, Tarjánpuszta, Győrasszonyfa, és Veszprémvarsány állomásokat, megállóhelyeket. Ezeket a Győr—Bakonyszentlászló viszonylatban közlekedő pótlóbuszok érintik, amelyek Győrből korábban indulnak, oda pedig később érkeznek, így Bakonyszentlászló állomáson biztosítható a csatlakozás Veszprém irányába, illetve irányából.

A közúthálózat vonalvezetése miatt Vinye megállóhelyet a Győr és Veszprém közötti gyorsjáratú pótlóbuszok szintén nem érintik. Vinye és Bakonyszentlászló között külön pótlójáratok közlekednek, melyekhez bakonyszentlászlói átszállással biztosítják a csatlakozást Győr és Veszprém felé. Október 10-én kora reggelig még pótlóbuszok közlekednek a (39549, 39569 és 39519-es számú) vonatok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

győr

veszprém

közlekedés