Bakancslistás hazai túratippek: 4+1 lenyűgöző úticél, amit kár lenne idén ősszel kihagyni + Videó

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Bakancslistás hazai túratippek: 4+1 lenyűgöző úticél, amit kár lenne idén ősszel kihagyni + Videó

Ha engem kérdeztek így október közepén, ha épp nem esik, nincs is jobb kikapcsolódás egy hétvégi túránál, egy hegyes-völgyes kirándulásnál, ahol a sárguló őszi erdő ezernyi színében, és a megannyi avarban megbújó gombában is gyönyörködhetünk. Összeállításunkban igyekeztünk remek őszi túracélpontokat hozni az ország egészen különböző szegleteiből...

Itt az ideje, hogy felkapd a bakancsot, és felfedezd Magyarország rejtett kincseit! Egy friss TikTok videó remek inspirációt is ad néhány különleges őszi úticélhoz, amelyeket érdemes felkeresni. Íme:

1. Gyadai tanösvény

A Börzsöny szívében található Gyadai tanösvény látványos természeti kincsekkel várja a túrázókat. Az útvonal családbarát, különösen kedvelt a gyerekek körében, akik a függőhidat is kipróbálhatják. Az ösvényen járva számos információs tábla segít megismerni a környék élővilágát és geológiáját.

2. Széchenyi-hegyi kisvasút

Budapest egyik rejtett gyöngyszeme, a Széchenyi-hegyi kisvasút, festői tájakon keresztül közlekedik. A gyermekvasúton utazva a budai hegyek csodás őszi színekben pompázó erdeit csodálhatjuk meg.

3. Füzér vára

Füzér vára az egyik legszebb fekvésű középkori várunk. A Zempléni-hegységben magasodó vár impozáns kilátást kínál a környező vidékre. A vár történelmi kiállításokkal és interaktív bemutatókkal is várja a látogatókat.

4. Szent György-hegyi bazaltorgonák

A Badacsony közelében található Szent György-hegy különleges bazaltorgonái egyedülálló látványt nyújtanak. A hegy vulkanikus eredetű, és a megkövesedett lávafolyamok lenyűgöző oszlopos formákat hoztak létre, melyeket túra közben fedezhetünk fel.

5. Hubertlaki-tó

A Bakonyban megbúvó Hubertlaki-tó különlegessége a „bakonyi Gyilkos-tó” névvel is illetett hangulata. A festői tó környékét fenyvesek övezik, és ideális úti cél azoknak, akik csendes kirándulásra vágynak a természetben.

@hovamenjunk Magyar úti célok, ahova mindenképp elkell menned idén ősszel. #hovamenjunk #magyarorszag #ősz #nekedbe #nekedbelegyen #kirándulás ♬ We Don't Talk Anymore - Instrumental - Isaac Moore

Neked van még tipped, mivel egészítenéd ki a sort?

Addig is, érdemes rákattintani a HelloVidék korábbi túraajánlóira is, hátha találsz egy-két ötletet a családi kiránduláshoz:

  • Fedezd fel az őszi Bakony rejtett titkait: 5+1 elbűvölő túrahelyszín az igazi kalandoroknak - A cikket ITT találod!
  • Vadregényes tájak várnak a vidéki Magyarországon: íme 5+1 tanösvény, amit idén ősszel látnod kell - A cikket ITT találod!
  • Tömegeket vonzanak ezek a helyek: 5+1 vidéki kisvasút, amit vétek lenne kihagyni A cikket ITT találod!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

túraajánló

tiktok

bakancslista