Óvatosan túrázz a híres magyar barlangnál: sorra töri a bokákat, már az ötödik áldozatát szedte

HelloVidék   
  Megosztom
Óvatosan túrázz a híres magyar barlangnál: sorra töri a bokákat, már az ötödik áldozatát szedte

Újabb bokatörés a Remete-barlangnál, ez idén már az ötödik ilyen eset: a börzsönyi hegyimentők a Duna-Ipoly Nemzeti Park DINPI Forgatag rendezvényén vettek rész szombat délután, amikor riasztás érkezett a Remete-barlanghoz. Szerencsére elég sok hegyimentő vett részt a DINPI családi rendezvényén így a csapat egyik fele Királyréten maradt szórakoztatni a gyerekeket míg a másik fele két járművel elindult a Remete-barlang felé – tették közzé a borzsonyimentok.hu-n.

A Katasztrófavédelem riasztására a Dömösi átkelőhöz vonult még a váci hivatásos tűzoltóság, a Kismarosi Önkéntes Tűzoltóság és a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóság, az Országos Mentőszolgálat, valamint a Rendőrség. Idén már az ötödik bokatöréshez vonultak az egységek a Remete-barlangok térségében, így a mentés már rutinosan zajlott.

A Dömösi átkelőtől először a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat és a Kismarosi Önkéntes Tűzoltóság egy-egy tagja indult gyalog a Remete-barlanghoz felderíteni, valamint az elsődleges elsősegélyt biztosítani, míg a többi egység összekészítette a felszereléseket és utánuk indultak. A Rendőrség közben gondoskodott róla, hogy a 12-es főúton a mentőegységek biztonságosan tudjanak felkészülni a mentéshez.

A hegyimentők rögzítették a sérült bokát, majd az odaérkező többi egységgel együtt hordágyon szállították le a 12-es főúthoz – írták. Utolsó akadályként még a vasúti síneken kellett átszállítani, majd egy nagyon meredek vaslépcsőn kötéltechnika segítségével leengedni a sérültet. A 12-es főúton az Országos Mentőszolgálat munkatársai vették át a sérültet majd további vizsgálatokra és ellátásra a váci kórházba szállították.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

börzsöny

baleset

hegyimentők

utazás

túrázás