Erre is költik az ingyenpénzt: 250 milliós egészségházat építenek, mutatjuk kik a szerencsések

MTI   
  Megosztom
Erre is költik az ingyenpénzt: 250 milliós egészségházat építenek, mutatjuk kik a szerencsések

Egyebek mellett egészségházra, valamint útfejlesztésre fordítják azt a több mint 350 millió forintot, amelyből fejlesztések valósulhatnak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található Kesznyétenben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz projektjein keresztül.

Kecső Imre (független) polgármester tájékoztatása szerint a Tiszaújváros közelében fekvő településen összesen 353,5 millió forintnyi forrásból egészségház építésére és berendezésére 250 millió forint jut, a belterületi közutak fejlesztésére 44 millió, a közlekedésbiztonság korszerűsítésére pedig 22,5 millió forintot szánnak. Parkosítás és zöldinfrastruktúra-fejlesztés további 37 millió forintból valósulhat meg.

A TOP Plusz korábbi forrásainak és jelentős önerőnek a felhasználásával, 43 millió forint értékben energetikailag korszerűsítették a községházát, ahol az egészségház-építési projekt indítórendezvényét kezdik.

Az önkormányzat közleménye szerint a TOP-ból korábban már 140 millió forint értékben bővítették Kesznyéten családi bölcsődéjét, melyben így már huszonhárom gyermek ellátásáról tudnak gondoskodni. Emellett a közvilágítást is korszerűsítették korábban: 370 lámpatest cseréjével 65 százaléknyi energiamegtakarítást értek el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészségház

borsod-abaúj-zemplén