Indul az őszi gombaszezon: íme a bakonyi betyárleves eredeti receptje, húsos derelyével!
Ősszel már javában szüretelhetjük a Bakony kincseit: mutatjuk, hogyan készülnek kedvenc ételeink bakonyi módra, milyen gombákat használjunk!
Ősszel már javában szüretelhetjük a Bakony kincseit: mutatjuk, hogyan készülnek kedvenc ételeink bakonyi módra, milyen gombákat használjunk!
A szerencsésebb gombászók most tényleg kosárszámra gyűjthetik be a zalai és vasi erdőkben a vargányát, kint a mezőkön pedig a szegfűgombát. Körbenéztünk, a hazai piacokon mennyiért kínálják most a magyar erdők vadon termő kincseit.
Mire figyeljünk, ha gombászni indulunk? Mit kezdjük a felesleggel, hogyan tudjuk tartósítani az erdei gombát? Mennyibe kerül most a piacon az erdei gombák királya, a vargánya?