Félvállról veszik a magyarok ezt: sokan az egészségüket teszik tétre
A többségünknek sokat jelent ugyan a szezonalitás, de kb. minden 4. magyar olyan zöldséget és gyümölcsöt vesz, amit épp megkíván vagy ami olcsó.
A többségünknek sokat jelent ugyan a szezonalitás, de kb. minden 4. magyar olyan zöldséget és gyümölcsöt vesz, amit épp megkíván vagy ami olcsó.
Az infláció tovább csökkentheti a zöldség- és gyümölcsfogyasztást Európában. Ez nemcsak az ágazat szempontjából probléma, a lakosság egészségi állapotában is veszélyes folyamatokat indíthat el.
Napjainkra már közel 1000 fajta cseresznye létezik szerte a világban, különböző színnel, mérettel, ízzel. Ami azonban mindegyik fajtájú cseresznyére igaz, hogy érdemes belőle minél többet enni.
Egy friss kutatás szerint friss vagy fagyasztott vörös áfonyát érdemes fogyasztani és inkább hanyagolni a szárított verziót. Hogy miért? Ennek jártunk utána.
Cikkünkben most annak jártunk utána, milyen gyümölcsöket lehet és érdemes februárban fogyasztani, ha követjük a szezonális étkezés vonalát. De megnéztük azt is, mennyiért kínálják ezeket a terményeket az egyes piacok, áruházak.
Ősszel és télen különösen fontos, hogy feltankoljuk a szervezetünk vitamin- és ásványianyag-raktárait, hogy az immunrendszerünk felkészülten vehesse fel a harcot a vírusokkal. Ehhez mutatunk most néhány valódi csodabogyót az őszi erdő kincseiből.
Drasztikusan kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a magyarok: a HelloVidék összegyűjtötte azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amelyeket télen is bátran kereshetünk az üzletek polcain.