Eddig fillérekért vettük, most egy vagyonba kerül: a húséval vetekszik egyes hüvelyesek ára
Most annak jártunk utána, hogy mennyibe kerülnek egyes termékek, illetve miként érdemes raktározni őket, ha hozzájutunk egy nagyobb mennyiséghez.
Most annak jártunk utána, hogy mennyibe kerülnek egyes termékek, illetve miként érdemes raktározni őket, ha hozzájutunk egy nagyobb mennyiséghez.
Télen, kora tavasszal, amikor friss zöldségekből még csekély a felhozatal, kifejezetten ajánlatos a fogyasztása. Mindezek ellenére sokan még azt sem tudják, hogy mi fán, helyesebben bokron terem a sárgaborsó.
Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy jót tesz az egészségünknek és immunrendszerünknek, ha növeljük étrendünkben a növényi élelmiszerek arányát, legtöbben azonban még mindig nem vesszük komolyan a zöldség-és gyümölcsfogyasztás fontosságát. A hüvelyeseket illetően még sajnálatosabb a helyzet.
Miért alakult ki a böjtölés hagyománya a keresztény kultúrkörben és milyen szabályokat állítottak fel a magyarok? Melyik tájegységen hogy böjtölnek és hogyan tartható a húsmentes időszak napjainkban?
Az egyik legősibb kultúrnövényünk, a Közel-Keleti térségben majd 7,500 éves a hagyománya. Nálunk csak kevesen foglalkoznak vele, pedig jól bírja a szárazságot, a borsózsizsikre se kényes, és ez már önmagában is alkalmassá teszi biotermesztésre.