Szinte hihetetlen, hogy régen így házasodtak a magyarok: újraélednek a furcsa szokások?
A magyar lakodalom színes hagyományai, a rozmaring ceremóniától a menyasszony búcsúztatóig, évszázadok óta meghatározzák a magyar esküvők hangulatát.
A magyar lakodalom színes hagyományai, a rozmaring ceremóniától a menyasszony búcsúztatóig, évszázadok óta meghatározzák a magyar esküvők hangulatát.
Egy friss kutatás szerint a húsvéti sonkaválasztás feladja a leckét a magyar vásárlóknak: mutatjuk, kik csalódtak már a húsvéti sonkában, mi volt a baj!
A pályázatra a Magyarország határain kívül működő szervezetek jelentkezhetnek, a vágtára pedig csak magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhatnak.
Aratóünnepet és a népi halászat hagyományait bemutató tematikus programokat tartanak szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol a látogatók megismerhetik a kovász- és a kenyérkészítés fogásait is.
Budapesttől néhány kilométerre, Vecsés leginkább a káposztáról és savanyúságairól híres. De mi a vecsési savanyú káposzta ízének és népszerűségének titka? Erről kérdeztük Szabadosné Schiller Katalin vecsési őstermelőt.
Egyre kevesebb a varrónő, és ők is nehezen maradnak a szakmában. Egy Békés megyei viseletkészítőt viszont az egész országból keresik. Komárné Papp Margittal beszélgetett a HelloVidék.
Az Urban Verbunk néptáncegyüttes mindennapjait a hagyomány és korszerűség kettőssége határozza meg. De az UV ennél jóval több, tudatosan és felvállaltan más utakon jár, mint a legtöbb néptánc műhely. Az együttes vezetőivel beszélgetett a HelloVidék.
Termékenységvarázslás, alakoskodás, ügyességi próbák, párválasztás, mulatozás és evés-ivás pukkadásig: mutatjuk, milyen régi népszokások kapcsolódtak a farsanghoz, amit az egyház sokáig egyöntetűen elítélt és az ördög ünnepének tartott.
Egy felmérés során arra kerestek választ, hogy az idei év megpróbáltatásai megmutatkoznak-e az ünnepi asztal körül, a vírus jelenléte idén mennyire befolyásolja a fogyasztást, illetve a családok szokásait, terveit a karácsonyi együttlétek szervezésében.
A vidék hagyományos ízeire építő, de mindezeket modern, újragondolt, trendi formában bemutató tartalommal jelentkezik augusztustól a HelloVidék.
Közeledik a húsvét, így nem is kérdés, milyen süteményt fogunk sütni: tudd meg, hogyan készül a tökéletesen puha, foszlós fonott kalács, ráadásul sós ízben!
Magyarországon a Halloween lassan beilleszkedik kultúránkba, amerikai filmek, iskolai partik és a média segítségével vált évről évre egyre ismertebbé hazánkban.
Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyert a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjében szombaton Felcsúton.
Az éves virslifogyasztás 20 százaléka a szilveszterhez kötődik. Tavaly 13%-kal többet, összesen 5,5 milliárd forintot költöttünk virslire, szilveszterkor jellemzően az előrecsomagolt, egykilós kiszerelés volt a legkeresettebb.
Színes papírcsíkokkal díszítettek fel több fát is Sándorfalván, a Szabadság térire pedig bárki felkötözheti saját szalagját.
A fa különlegessége, hogy a tojásokra sokan felírják a nevüket, az évszámot és a település nevét, ahonnan érkeztek.
A disznótor hagyományosan a disznóölést követő vacsorát jelenti, amelynek a hagyományok szerint egyértelműen télen van szezonja. A kínálat főleg a levágott disznóból frissen készült húsos ételekből áll.
Talán nem is gondolnánk, de a klasszikus karácsonyi díszeknek, kellékeknek fontos szimbolikus jelentésük van, sok közülük pogány eredetű. Íme néhány a legnépszerűbbek közül!
Hogyan készíthetjük el ezt az italt? Mit rontanak el a legtöbben, mikor próbálkoznak? Ennek jártunk most utána!
A hagyományos húsvéti kezdés helyett pünkösdkor, 2020. május 30-án indítja a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az első menetrendi és sétahajójáratait, igazodva a járványügyi helyzet új, enyhébb kormányzati intézkedéseihez.