Luxussá válhat ez a húsfajta Magyarországon: nagyon egészséges, de ki tudja ezt megfizetni?
Mely részét kedvelik leginkább a magyarok? Milyen helyzetben van jelenleg az ágazat?
Mely részét kedvelik leginkább a magyarok? Milyen helyzetben van jelenleg az ágazat?
Hogyan vészelte át a hazai éttermi vendéglátás a Covid-járvány miatti korlátozásokat? Mennyien élték túl a több hónapos kényszerű leállásokat? Mi lesz szeptembertől, ha vége a nyárnak? Ennek igyekeztünk most utánajárni!
Az utóbbi másfél év a turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozásoknak kedvezőtlenül alakult. Utánajártunk, milyen állami támogatásokkal és hitelekkel segítették a szektort az elmúlt időszakban.
A hotelek, éttermek és kávézók újranyitása ugyanolyan sokkot jelent a tulajdonosoknak, mint azok bezárása volt. Az idei újranyitás ugyanis teljesen más a szakértők szerint, mint a tavalyi, mivel időközben sokan tönkrementek.
Forgalmas szezon elé néznek a turizmusban és vendéglátóiparban vidéken, a gond az, hogy kevés dolgozóval kell valahogy boldogulniuk, ami egyre több helyen égető probléma. Hiába emelkedett a bér, nyugatabbra többet kapnak nyáron.
A salátatermesztést emellett az időjárási szélsőségek is fenyegetik, a hideg, borús tavaszok és a perzselően forró, száraz nyarak, illetve tavaly óta a koronavírus is keseríti a termelők életét.
A jelenlegi helyzet sem túl rózsás, mégis egy kis reménysugarat jelent a fél éve tartó sötét után, hogy nyáron ismét felpöröghet a belföldi turizmus. Most összegeztük, hogyan érintette a szektort a járványhelyzet és mire számíthatunk idén.