Késő ősszel szüretelik Tokaj valódi aranyát: így készíts belőle vendégváró luxuseleséget
Kezdődik az aszúszüret a Tokaji borvidéken: mit érdemes tudni erről a különleges hungarikumról, hogyan hasznosíthatjuk a magyar gasztronómiában?
Kezdődik az aszúszüret a Tokaji borvidéken: mit érdemes tudni erről a különleges hungarikumról, hogyan hasznosíthatjuk a magyar gasztronómiában?
Melyek azok a kedvelt, magyar alapanyagok, amiket előszeretettel dolgoznak fel a vezető magyar éttermek? Ennek jártunk most utána, illetve megnéztük azt is, hogy ezek ára miként alakul a nagyobb áruházakban.
Japán egyik legnagyobb étteremláncának bisztróiban szolgálják fel azokat az egytálételeket, amelyeknek egyik magyar alapanyaga a kacsamell, kacsa- és libamáj. A magyar termékeket Kelet-Magyarország termelői állítják elő, kiváló minőségben.
Megőrülnek külföldön ezért a magyar húsért: itthon alig kell. Pedig van bőven Magyarországon kacsából és libából is. Kérdés, hogy akkor miért nem esszük őket? Ennek és sok más kérdésnek is utánajárt az Agrárszektor.
A hízott kacsamáj sütése kacsahájban: Így történik a hizott kacsamáj sütése, illetve a fagyasztott kacsamáj sütése bármilyen ételhez. A kacsamáj sütése kacsazsírban az igazi.
Az egyik fő ok az éttermek, vagyis a fogyasztás fő helyszíneinek a bezárása. A becslések szerint a liba- és a kacsamáj 70-80 százaléka elsősorban a gasztronómiában talált piacot.