Március 15-i menüajánló: így étkeztek őseink a forradalom és szabadságharc idejében
Ma van március 15-e, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről emlékezünk meg. Mit érdemes tudni az ünnepről, annak gasztronómiai vonatkozásában?
Ma van március 15-e, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről emlékezünk meg. Mit érdemes tudni az ünnepről, annak gasztronómiai vonatkozásában?
Cikkünkben most annak jártunk utána, hogyan változott ennek a terméknek az ára a szabályozás után. De megnéztük azt is, milyen ételeket készítenek belőle a leleményes magyarok.
A hentes tokányt klasszikus menzaételnek csúfolják, mégis az egyik legjobb magyar fogások egyike. Nem pontosan érthető, mi a különbség a pörkölt és a tokány között, de most kiderítettük.
A csülkös körömpörkölt bográcsban igazi zsíros, magyar fogás. Mutatjuk, mi a körömpörkölt recept titka, hogyan készül a körömpörkölt kuktában, mire kell figyelned főzésekor.
A legnépszerűbb húsoknak a csirkemell és a csirkefarhát számítanak, viszont a csirke egyéb részeiből is olcsón összehozhatunk egy gyors ebédet vagy vacsorát még az ünnepek előtt. Lássuk, mit érdemes venni a boltokban és mit lehet belőlük elkészíteni.
A város központjától 2 percre található Kecskeméti Csárda és Borházat minden helyi lakos ismeri, kiváló ételeiről és vendégszeretetéről. A HelloVidék ellátogatott ide, hogy tesztelje színvonalát és ételeit.
Vörösboros borjúpörkölt recept egyszerűen: a borjúpörkölt bográcsban az igazi finomság! Mutatjuk, hogyan készül a mennyei vörösboros borjúpörkölt galuskával, szabadtűzön!
A nyár véget ért, azonban a szórakozásnak még nincs vége: libafesztivál, szilvanapok és a legfinomabb vadpörköltök várnak minket! Mutatjuk, hova utazz!