Te is így használod otthon a hűtőszekrényt? Óvatosan, veszélyes lehet!
Mire érdemes figyelni kedvenc alapanyagaink, ételeink tárolása során? Lássuk, mennyi ideig fogyaszthatók a müzlik, csokik, chipsek vagy épp a tej, az ásványvíz és a lekvár.
Mire érdemes figyelni kedvenc alapanyagaink, ételeink tárolása során? Lássuk, mennyi ideig fogyaszthatók a müzlik, csokik, chipsek vagy épp a tej, az ásványvíz és a lekvár.
Mint írják, a hőmérséklet alapvetően befolyásolja a kémiai és a biológiai folyamatok reakciósebességét, így az élelmiszerek összetevőinek bomlása is hőmérsékletfüggő. A mikroorganizmusok a melegben általában jobban szaporodnak.
A fűszerektől válnak az ételeink finomabbá, valamint sokat segítenek a tartósításban és egyes növényeknek még jótékony hatásokkal is rendelkeznek. Cikkünkben most éppen ezért a közönséges szárított fűszernövények eltarthatóságát jártuk körbe.