Egymás után esnek el a vármegyék: brutális károkat okoz a megállíthatatlanul terjedő vírus
Baranya vármegye után Somogyban és Komárom-Esztergomban is megjelent a madárinfluenza, brutális gazdasági károkat okozva a szárnyastenyésztőknek.
Baranya vármegye után Somogyban és Komárom-Esztergomban is megjelent a madárinfluenza, brutális gazdasági károkat okozva a szárnyastenyésztőknek.
A szakemberek a gazdaság körül kijelölték a 3 km sugarú védőkörzetet, és megállapították a 10 km sugarú felügyeleti (megfigyelési) körzetet.
A markánsabb steakek alternatívájaként a szárnyasoknak is ott a helyük a grilltányéron. Mielőtt rátérnénk arra, hogyan is készítsük el, lássuk, hogyan alakult Magyarországon a baromfifogyasztás, mennyire tépázta meg az ágazatot a Covid-járvány.
Szakemberek szerint átalakulóban a fogyasztói szokások és az értékesítési lánc; ráadásul a járvány gyorsítja a folyamatot.
Idén már nem először fordul elő Komárom-Esztergom vármegyében, hogy felütötte a fejét a veszélyes vírus. A madárinfluenza miatt több tízezer szárnyast kell leölni.
Mi a különbség a borszőlő és a csemegeszőlő között, hogyan használjuk őket a gasztronómiában? Őseink babonás szüreti szokásai mellett bemutatjuk, hogyan készül a szüreti kakas szőlőágyon burgonya rösztivel!
Ahogy a legtöbb kistermelőnek, a csátaljai Kajtár Tamásnak is szívügye a vállalkozása, melynek küldetése, hogy minél több ember asztalára kerülhessen friss, ízletes és minőségi szárnyas hús.
Drasztikus emelkedésre számíthatunk a baromfi termékek árát illetően. Mutatjuk, mennyire kell a háziasszonyoknak zsebbe nyúlni, ha baromfihúsból készítenék el a családi vacsorát.