Késő ősszel szüretelik Tokaj valódi aranyát: így készíts belőle vendégváró luxuseleséget
Kezdődik az aszúszüret a Tokaji borvidéken: mit érdemes tudni erről a különleges hungarikumról, hogyan hasznosíthatjuk a magyar gasztronómiában?
Kezdődik az aszúszüret a Tokaji borvidéken: mit érdemes tudni erről a különleges hungarikumról, hogyan hasznosíthatjuk a magyar gasztronómiában?
Hatósági, laboratóriumi és kedveltségi szempontból is mindenben megfeleltek a tokaji aszúk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztjén.
December 10-én idén negyedik alkalommal ünnepli az egész világ nemzetünk unikális borkincsét: a Tokaji Aszút. Az aszú a királyok bora, a borok királya, de vajon ezt mások is így gondolják a nagyvilágban?
Hungarikumot - tokaji aszút - is tartalmaz a Spicces füge respektus névre keresztelt sütemény, mely idén elnyerte az ország tortája címet - emelte ki Borbás Marcsi, a programok nagykövete.
December 10-én immár ötödik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Tokaji Aszú Nap nevű programsorozatot a tokaji borászatok. A jeles nap alkalmából összegyűjtöttünk 5+1 kevéssé ismert érdekességet a Tokaji aszúról.
A Royal Tokaji Borászat birtokigazgatójával, Kovács Zoltánnal beszélgettünk a hungarikummá nyilvánított tokaji aszú régi dicsőségének visszahozásáról és a külföldi piaci viszonyokról.