Rossz hírünk van: ezektől az ételektől csak éhesebb leszel
Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy falatozás után még éhesebbnek érezte magát. Ha valóban jóllakottnak szeretnénk lenni, akkor nem árt tisztába lenni pár dologgal.
Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy falatozás után még éhesebbnek érezte magát. Ha valóban jóllakottnak szeretnénk lenni, akkor nem árt tisztába lenni pár dologgal.
Cikkünkben most annak jártunk utána, melyek a magyarok legtöbbet fogyasztott zöldségei illetve, melyik az a zöldség, amit a legtöbb módon felhasználhatunk a konyhánkban.
Ha minden nap tennénk valamit azért, hogy a megfelelő mennyiségű kálium jusson a szervezetünkbe, érdemes a következő ételeket beépíteni a hétköznapi táplálkozásunkba.
A csírákat kifejezetten ajánlott a hidegebb hónapokban fogyasztani, a vitaminhiányos időszakban támogathatjuk vele immunrendszerünket. A magok házilag történő csíráztatása nem igényel hatalmas szaktudást, jóval könnyebb, mint sokan gondolhatják.
Máig sokan vannak arról meggyőződve, hogy az így tartósított, vagy fagyasztott zöldségek, gyümölcsök egyáltalán nem egészségesek, erre azonban a tudomány is rácáfolt már. Elmondjuk, mit érdemes ilyen formában megvenni!
Egy új tanulmány szerint takarónövényeket nem csak azért érdemes ültetni, mert tápanyagokkal dúsítják a talajt, hanem azért is, mert megháromszorozhatják a földigiliszták mennyiségét a talajban.
A különleges, szezonális gyümölcs, ősszel és télen lehet kapni a boltokban. Számos módon felhasználható és rendkívül egészséges.
Hogyan érdemes használni? Mire jó? Mennyibe kerül? Ennek jártunk most utána!
Ha a megfelelő élelmiszereket fogyasztjuk, nagy mértékben csökkenthet a gyulladás a szervezetünkben, így elkerülhetünk számos súlyos betegséget. Melyek ezek a hétköznapi alapanyagok? Mutatjuk!
Erdélyi Alíz, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) főtitkára válaszolt a HelloVidék kérdéseire, illetve adott néhány tanácsot, receptötletet, hogy miként gondoskodhatunk egyszerűen a vas megfelelő beviteléről a hétköznapokban.
Íme két olyan hidroponikus termesztési módszer, amit otthonunkban is könnyen alkalmazhatunk néhány eszköz segítségével, ráadásul nem is kell vagyonokat fizetnünk érte.
A kenyér az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk: évente átlagosan 37 kilogrammot fogyaszt egy magyar. A tudomány most feltárta, hogy éppen a génmódosítások miatt lett tápanyagdúsabb az évszázadok során az alapját jelentő fehérliszt.
A kutyákat ugyanúgy megbetegítheti a rák, mint az embereket. Mutatjuk azt a négy lépést, mellyel megelőzhető a szörnyű betegség kifejlődése.
A kutyák is lehetnek vitaminhiányosak, náluk azonban a tünetek sokkal súlyosabbak lehetnek rövid időn belül, mint az embereknél. Mutatjuk, milyen tüneteket vált ki a vitaminhiány, és hogy milyen tápanyagokra van szüksége kedvencednek!