Hatalmas a lemorzsolódás az iskolákban: ezekben a megyékben a legrosszabb a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas a lemorzsolódás az iskolákban: ezekben a megyékben a legrosszabb a helyzet

Nógrád megyében minden ötödik általános iskolást lemorzsolódás veszélyeztet, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakközépiskolások több mint 21 százaléka teljesít aggasztóan gyengén az iskolában, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sem jobb a helyzet – többek között ez derül ki az Oktatási Hivatal friss adataiból. Pedig 2020-ra tíz százalékra kellene csökkenteni az iskolaelhagyók arányát.

Nógrád megyében a legrosszabb a helyzet: a 2017/2018-as tanév második félévi adatai alapján több mint kétezer tanulót veszélyeztet a lemorzsolódás – írja az eduline.

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sem sokkal jobbak az arányok: előbbiben 15 százalékos, míg Borsodban 14,1 százalékos a nagyot rontó diákok aránya. A köznevelési törvény azokat a diákokat sorolja a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók közé, akiknek a tanulmányi átlaga közepes alatti, vagy az előző tanévi átlageredményükhöz képest legalább 1,1 –es romlást mutatnak – nekik célzott segítségre van szükség ahhoz, hogy tovább tudják folytatni tanulmányaikat és iskolai végzettséget szerezzenek.

A legkevesebb lemorzsolódással veszélyeztetett diák Budapesten, Győr-Moson-Sopron és Csongrád megyében él. Természetesen a lemorzsolódással veszélyeztetett diákok száma és aránya nemcsak megyénként, hanem iskolatípusonként is eltérő – derül ki az Oktatási Hivatal 2017/2018-as tanév második félévére vonatkozó adatai szerint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

suli

gyerek

tanulás

továbbtanulás

hellovidék

iskola

középiskola