Ennek örülni fognak a családok: januártól újabb támogatásokra lehet pályázni

MTI   
  Megosztom
Ennek örülni fognak a családok: januártól újabb támogatásokra lehet pályázni

A jövő év elejétől, január elsejétől két újabb támogatással folytatódik a családvédelmi akcióterv - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Az államtitkár elmondta, az egyik új támogatás a négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentessége, amelynek köszönhetően minden olyan anya, aki legalább négy gyermeket nevel vagy korábban saját háztartásában felnevelt, élete végéig mentesül a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség alól.

Az adómentesség - amely negyvenezer anyát érinthet évente - párhuzamosan érvényesíthető a családi adókedvezménnyel, és akkor is jár, ha elveszítette egy gyermekét

- emelte ki Novák Katalin.

Szintén január elsején lép életbe a nagyszülői gyed, így a még nem nyugdíjas nagyszülők is jogosulttá válhatnak gyermekgondozási díjra (gyed), ha vállalják, hogy részt vesznek unokájuk gondozásában, nevelésében, amíg a szülők dolgoznak. A nagyszülői gyed havi összege legfeljebb a mindenkori minimálbér kétszeresének hetven százaléka, tehát 2020-ban 225 288 forint lehet, de ha több unokára vigyáz a nagyszülő, akkor ennek az összegnek a többszörösét is kaphatja.

Az államtitkár felidézte, a családvédelmi akcióterv július elsején indult és olyan támogatásokat tartalmaz, mint a babaváró vagy az autóvásárlási támogatás, de népszerűek a különböző otthonteremtési kedvezmények is, mint a csok vagy a falusi csok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

támogatás

családvédelem

családvédelmi akcióterv

családvédelmi támogatás

nagyszülői gyed