Novák Katalin: "Mozogjunk együtt, legyen 2024 a mozgás éve"

MTI   
  Megosztom
Novák Katalin: Mozogjunk együtt, legyen 2024 a mozgás éve

Várakozással, reménységgel telve állunk 2024 küszöbén, bízva abban, hogy megújult energiával, életerővel, lendülettel láthatunk feladatainkhoz - mondta Novák Katalin köztársasági elnök a közmédia által közvetített újévi köszöntőjében, a Himnusz elhangzása után hétfőn.

Bízunk a tehetségben, a szorgalomban, a kegyelemben - emelte ki a köztársasági elnök, aki 2024-ben futni, túrázni, úszni, bringázni, focizni, kondizni hív életkortól függetlenül minden magyart.

"Mozogjunk együtt, legyen 2024 a mozgás éve is!" - hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve: vegyünk példát a profi sportolókról, és ne csak szurkoljunk, hanem mozduljunk is.

A köztársasági elnök beszédében felidézte a 2023-as év emlékezetes eseményeit, "amikor volt okunk örülni, büszkének lenni", így egyebek mellett Ferenc pápa budapesti látogatását, Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díját, az atlétikai világbajnokságot, a futball-válogatott csoportelsőként való kijutását az Európa-bajnokságra.

Novák Katalin elmondta: jó volt megtapasztalni mind a harminc országban, ahol idén hivatalosan járt, hogy tisztelettel fogadják a magyarok elnökét. "Tudják, hogy tehetséges, erős öntudattal rendelkező, sajátos észjárású, talpraesett nemzet a miénk" - mutatott rá, hozzáfűzve: ha nem is mindig értenek minket, figyelnek ránk. "Személyesen azért is dolgozom, hogy ebből a figyelemből megértés és együttműködés legyen".

A 2023-as évet Novák Katalin a találkozások évének jellemezte és köszönetet mondott az embereknek, hogy segítenek nyitott szemmel, füllel és szívvel járni. Köszönetet mondott az orvosoknak és ápolóknak, hogy az 520 grammal született Panni és ikertestvére reménykedhetnek a teljes életben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

novák katalin

köszöntő

beszéd