Mészárlásra készült: 18. születésnapján akart gyilkolni a miskolci diák

HelloVidék   
  Megosztom
Mészárlásra készült: 18. születésnapján akart gyilkolni a miskolci diák

Megvárta volna a 18. születésnapját, azután vitte volna véghez az iskolai mészárlást a miskolci diák, akit két és fél évre javítóintézetbe küldene az ügyészég - közölte az RTL Híradó.

Mint írják, az akkor még 17 éves fiút tavaly tavasszal fogták el a terrorelhárítók egy miskolci lakótelepen. Egy külföldi titkosszolgálat értesítette a hatóságokat, hogy a fiú chatüzenetekben iskolai vérengzésről ír. A szerdai előkészítő ülésen a fiú lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezt a bíró azonban nem fogadta el. A fiú ügyvédje szerint azért, mert vizsgálni akarják, hogy később veszélyes lesz-e a társadalomra. A most 18 éves fiút emberölés előkészületével vádolja az ügyészség.

29 ember van egy tanteremben, minimum annyit megölök. De több tantermet veszek célba, egy elsőst és egy nyolcadikost, szóval, ha szerencsés vagyok, akár ötvenet is megölhetek

– ismertette az egyik üzenet tartalmát az ügyész.

A törvényszék tisztán szeretne látni nemcsak abban a tekintetben, hogy mi a cselekmény története ennek az ügynek, hanem különösképpen a vádlott személyiségét illetően, és azt illetően, hogy szabadlábon való életvitel esetén mennyire lehet veszélyes vagy veszélytelen a társadalomra

– mondta Lichy József ügyvéd.

A fiú eddig 1 év 3 hónapot töltött javítóintézetben. A tárgyalás szeptemberben kezdődik, addig nem engedik ki onnan.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

iskolai mészárlás

miskolci diák