Pedofíliával vádolják a kiskunfélegyházi papot: akár tizenöt évre is lecsukhatják

24.hu   
  Megosztom
Pedofíliával vádolják a kiskunfélegyházi papot: akár tizenöt évre is lecsukhatják

Akár tizenöt évet is kaphat a volt katolikus pap, akivel szemben az ügyészség többrendbeli, hatalmi befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett szexuális visszaélés miatt emelt vádat – számolt be róla a 24.hu. A lap információi szerint a vádiratból kiderül, hogy a lelkész ajándékokkal édesgetett magához fiatal fiúkat, és az áldozatai közt négy kiskorú is volt. A bíróság az ügyészség indítványára kizárta tárgyalásról a hallgatóságot és a sajtó képviselőit.

R. Gábor ellen áprilisban a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség többrendbeli, hatalmi befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett szexuális visszaélés miatt emelt vádat. A visszaélések zömében a kiskunfélegyházi plébánián történhettek, ahova R. Gábor különböző kedvességekkel, ajándékokkal csalta oda a fiatal fiúkat, akik közül négy nem töltötte be még a 14. életévét sem.

Az abúzusokat 2022 novemberében jelentették a Kalocsai-Kecskeméti Főegyházmegyének. Ekkor felfüggesztette Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, majd, a kivizsgálást követően, a lelkészt egyházi bíróság elé állították és rendőrségi feljelentést tettek. Ferenc pápa tavaly szeptemberben fosztotta meg R. Gábort minden egyházi tisztségtől és szolgálattól.

A volt lelkész tagadott

A vádhatóság eredetileg 8 év letöltendő fegyházbüntetést javasolt R. Gábornak, azzal a mellékbüntetéssel, hogy a férfit egész életére tiltsák el a fiatalkorúakkal való foglalkozástól. Ez a büntetés akkor lett volna kiszabható, ha R. beismeri a terhére rótt cselekményeket és tárgyalás nélkül elfogadja az ügyészség ajánlatát.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pedofil

család

gyermekbántalmazás

bűncselekmény

bács-kiskun

kiskunfélegyháza