Megszületett az ítélet a tomajmonostorai tragédia ügyében: a négyéves kislányt már nem lehetett megmenteni

HelloVidék   
  Megosztom
Megszületett az ítélet a tomajmonostorai tragédia ügyében: a négyéves kislányt már nem lehetett megmenteni

A Szolnoki Törvényszék október 15-én lényegében helyben hagyta a Tiszafüredi Járásbíróság elsőfokú ítéletét annak a kunhegyesi férfinak a büntetőügyében, aki miatt 2022. június 10-én életét vesztette egy általa vezetett kisbuszban egy négyéves kislány. Gyermekhalál Tomajmonostorán: lezárult az ügy – számolt be róla a szoljon.hu.

A lap információi szerint a Szolnoki Törvényszék másodfokban eljáró bírói tanácsa kedden halált okozó, foglalkozás körében elkövetett hanyag, gondatlan veszélyeztetés vétségében találta bűnösnek az 1965-ben született kunhegyesi buszsofőrt. A döntés jogerősre emelkedett: hanyagság következtében történt gyermekhalál Tomajmonostorán.

Nem vette észre, hogy az utastérben maradt a kislány

A jogerősen megállapított tényállás szerint a büntetőügy vádlottja, a kunhegyesi buszsofőr 2022. június 7-én kiskorú gyermekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára egy 17 személyes kisbuszban. Feladata végeztével azonban nem kellő alapossággal vizsgálta át a járművet, ezért nem vette észre, hogy az utastérben bent maradt egy 4 éves kislány. A gyermek órákra bent rekedt a sofőr által a tűző napon, egy fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt buszban, melyben egy idő után levegőtlen forróság uralkodott.

Az 59 éves kunhegyesi férfit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett hanyag, gondatlan veszélyeztetés vétségében találta bűnösnek. Ezért őt jogerősen is két év – öt év időtartamra – felfüggesztett fogházbüntetésre (annak végrehajtása esetén a büntetés kétharmadnyi kitöltésekor feltételesen szabadulhat), az autóbusz-vezetéstől öt év eltiltásra és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint a közel egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

tragédia

haláleset

sofőr

elhunyt