Egyéniben és csapatban is megvédték világbajnoki címüket a magyar fogathajtók

HelloVidék   
  Megosztom
Egyéniben és csapatban is megvédték világbajnoki címüket a magyar fogathajtók

Egyéniben és csapatban is megvédte világbajnoki címét a magyar válogatott a németországi Drebkauban megrendezett XVIII. Kettesfogathajtó Világbajnokságon, sorozatban negyedszer lettek elsők. A többnapos verseny zárónapja utáni összesítés szerint egyéniben Hölle Martin nyert, a csapatversenyben pedig az ifj. Dobrovitz József - Hölle Martin - Osztertág Kristóf összeállítású magyar válogatott végzett az élen. A sportolók felkészülését az Agrárminisztérium és a Takarékbank támogatta.

Egyéniben Dr. Tóth Andrea a negyvenötödik, Hódi Károly az ötvenkettedik, és Szabó Roland a hatvannegyedik helyet érte el. Csapatban a nyertes magyar válogatott után második a holland, a harmadik pedig a német lett. „Óriási siker, hogy sorozatban negyedszerre is nyertünk egyéniben és csapatban is, és ezzel rekordot döntöttünk. A magyar fogathajtásban a nagy elődök nyomában felnőtt egy újabb generáció. Ígéretes, fiatal, tehetséges gárda, akik már most bebizonyították, hogy ugyanolyan sikeresek, mint az előző generációk. Nagyon szoros versenyben tudtak nyerni, a házigazda németek, valamint a hollandok és az osztrákok is nagyon jól versenyeztek"– mondta az eredményhirdetés után Szilágyi Zsolt csapatmenedzser.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy győzelmemmel hozzájárultam a magyar fogathajtósport újabb rekordjához. Nehéz verseny volt, kiváló ellenfelekkel, ezért külön örülök a győzelemnek. Most egy rövid pihenés következik nekünk és a lovaknak is, de utána folytatjuk a munkát, készülünk a következő évadra

- nyilatkozta Hölle Martin.

A világbajnokságon huszonnégy ország 83 versenyzője indult, Magyarországot hatan képviselték, a csapattagokon kívül egyéniben indult a nyolcadik világbajnokságán részt vevő Hódi Károly, valamint a vb-újonc Dr. Tóth Andrea és Szabó Roland. A hazai keret tartalék versenyzője Dobsa Dalma és ifj. Galvács Ferenc volt.

A hazai lovassport legeredményesebb szakága a kettesfogathajtás. A nemzetközi éremtáblázaton 18 világbajnokság után 30 világbajnoki éremmel toronymagasan a magyar hajtók állnak az élen ebben a kategóriában. Az utóbbi három világbajnokságon egyéniben és csapatban is győztek. Ez a sportág történetében eddig kétszer sikerült a magyaroknak. A mostani, sorozatban negyedik győzelemmel rekordot döntött a magyar kettesfogatsport.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fogathajtás

fogathajtó

kettesfogathajtó világbajnokság

hölle martin

dobrovitz józsef

ifj. dobrovitz józsef