Elborította a szemét a kisvárost: döbbenetes látvány a több mint 400 kamionnyi hulladék

HelloVidék   
  Megosztom
Elborította a szemét a kisvárost: döbbenetes látvány a több mint 400 kamionnyi hulladék

Több kamionnyi szemét szennyezi Tamásit. Még hónapokkal ezelőtt Olaszországból hozott kétemeletnyi szemetet egy magyar hulladékfeldolgozó cég a tolna megyei településre, azóta ott áll.

Keddig, azaz holnapig kellene eltakarítani többszáz tonnányi szemetet a Tolna megyei Tamásiban. Korábban egy cég Olaszországból hozta be a hulladékot és azt ígérte, hogy azt fel is dolgozza. De a szeméthegy csak nőtt, a feldolgozás pedig elmaradt - közölte az ATV Híradó, akinek stábja 1 nappal a határidő előtt a helyszínen járt és azt tapasztalta, hogy továbbra is hegyekben áll a szemét a kisvárosban.

A tolnai település jegyzője néhány nappal ezelőtt közleményt adott ki, amiben optimistán úgy fogalmazott, hogy a kormányhivatal döntése alapján hozott, a telephely felszámolásáról szóló határozat szerint keddig kell a hatalmas mennyiségű hulladékot elszállítania a cégnek. Úgy tűnik, korai volt a jegyző öröme, ugyanis a szemétből eddig semmit nem vittek el. Az ATV megkereste a jegyzőt, aki azonban nem akart nyilatkozni.

Tóth Attila, aktivista kizártnak tartotta, hogy öt nap ekkora szeméthalmot el lehet szállítani, szerinte ez fizikailag is lehetetlen.

Kamionszámra hordák a hulladékot, miközben hulladékégető sem volt

Az LMP parlamenti frakcióvezetője szerint a hatóságok már akkor hibáztak, amikor engedték a hulladék lerakását. A politikus azt mondja: az már az elején látszott, hogy a hulladékfeldolgozó építése el sem kezdődött, de a szemét már tonnaszám érkezett Tamásiba. A környezetvédők felháborítónak tartják, hogy bár felhívták a hatóságok figyelmét arra, hogy a szemétszállítás szabálytalanul történik, mindegy 130 napig tudták kamionszámra hordani TAmásiba a hulladékot.

Az ATV Híradójának egyik hatóság sem árulta el, mi lesz a következménye annak, ha a szemetet keddig nem szállítják el. Becslések szerint egyébként legalább 400 kamionnyi szemetet raktak le Tamásiban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szemét

tamási

tolna megye