Különösen aggódhatnak ebben a megyében a rezsi miatt: hónapok óta nem kapnak számlát

24.hu   
  Megosztom
Különösen aggódhatnak ebben a megyében a rezsi miatt: hónapok óta nem kapnak számlát

Pest megyében van olyan település, ahol vízszolgáltatással ugyan nincs gond, de a lakosok március 1-je óta nem kapnak számlát. A problémát az okozza, hogy az új szolgáltató nem volt felkészülve a komplex feladatra. Kérdés, mi lesz így, hogyan fizetnek Nagytarcsán a vízért.

Ahogy korábban a HelloVidék is írt róla, az idei aszályos nyárban súlyos vízhiány sújtja Pest megyét. A 24.hu most arról számolt be, hogy Nagytarcsán, ahol az önkormányzat korábbi, fideszes vezetése felmondta a szerződését az előző szolgáltatóval, nincs vízhiány, azonban problémát okozott, hogy az energiahivatal a Fővárosi Csatornázási Műveket (FCSM) bízta meg a vízszolgáltatással, a fővárosi cég számára ugyanis ez a feladat teljesen új. Számlát például március óta nem tudnak küldeni a Pest megyei fogyasztóknak.

Az FCSM 24.hu-nak küldött válasza szerint mivel korábban nem a Fővárosi Csatornázási Művek végezte a víziközmű-szolgáltatást Nagytarcsán, a kijelölést követően fejleszteni kellett informatikai rendszerüket, hogy a felhasználók díjszámláit elkészíthessék.

A fejlesztések folyamatban vannak, várhatóan szeptembertől kezdve nyílik lehetőség a vízmérők adatainak megadására (diktálásra), valamint ekkor kezdődik a mérők leolvasása is. Terveink szerint októberben küldjük ki a 2022. március 1-jét követő időszak számláját

– írták, hozzátéve, hogy a technikai részletekről és az ütemezésről 2022. augusztus végéig írásban tájékoztatják majd az ügyfeleiket. A társaság részletfizetési lehetőséget nyújt azoknak, akik ezt a felhalmozódott számlák kézhezvételét követően igénylik. Válaszukat azzal zárták, hogy adatbázis-problémáról nincs tudomásuk.

A lap úgy tudja, hogy 16-18 vízszerelőt is keresett a Fővárosi Csatornázási Művek az új feladat ellátására, de eddig csak hat szakembert tudtak felvenni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vízhiány

pest megye

szolgáltató

közműszolgáltató