Döbbenetes, hol tartunk: csurig vannak a határmenti osztrák boltok magyarokkal

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenetes, hol tartunk: csurig vannak a határmenti osztrák boltok magyarokkal

Hihetetlen, mennyire tele vannak a határmenti osztrák élelmiszerboltok parkolói magyar rendszámú autókkal - írta Facebook-posztjában Raskó György agrárközgazdász.

Tele vannak a határmenti osztrák élelmiszerboltok parkolói magyar rendszámú autókkal - írta Facebook-posztjában Raskó György agrárközgazdász. Ahogy megjegyezte:

Most értünk vissza Kittsee-ből, ahol bevásárolni voltunk, sajtot, sört, kávét, mosószereket, mert ezek mind olcsóbbak, mint itthon. A bevásárló-központ parkolója dugig volt megint magyar és szlovák rendszámú autókkal, osztrák rendszámú autót alig látni. Úgy tűnik, nagyon sok árucikk , benne élelmiszer is olcsóbb, mint akár Pozsonyban, vagy Budapesten. Hazafelé Rajkán át jöttünk Dunakilitire. Szólok Juditnak, hogy nézze a boltokat, mert kenyeret, kiflit kell venni, otthon nincs semmi. Rajkán három bolt előtt álltunk meg, egy Reálpont, egy CBA és egy sima vegyesboltnál. Mindhárom zárva volt, közülük kettő úgy tűnt, hogy végleg. Más bolt meg az útról nem látszott. Beérve Kilitibe még találtunk egyet, ami nyitva volt.

A jelenség nem újkeletű, a HelloVidék január végén cikkezett arról, hogy újra hódít a bevásárlóturizmus, súlyos pénzeket lehet spórolni már Ausztriában is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ausztria

bevásárlóturizmus

ausztria