Peter Šrámek nem akárhogyan lett vidéki: most azt is elárulta, kivel osztja meg álomotthonát

MTI   
  Megosztom
Peter Šrámek nem akárhogyan lett vidéki: most azt is elárulta, kivel osztja meg álomotthonát

Gondoltátok volna, hogy magyar nyelven éneklő Fonogram-díjas fiatal énekes, Peter Šrámek régóta vágyott egy saját baromfiudvarra?! „Nem fogok pörköltet csinálni belőlük, nálam mennek nyugdíjba” - mesélte most a Storynak.

Peter Šrámek, a Magyarországon élő, magyar nyelven éneklő Fonogram-díjas énekes nemrég arról mesélt a Story magazinnak, hogy a kertes ház, ahol él, a nyugalom szigete. Az énekes kertészkedik és kis baromfiudvarában bizony csirkék, kacsák és kakasok kapirgálnak. Levágni őket nem fogja, mert úgy gondolja, a szárnyasoknak is van lelkük, és érzéseik.

A nagymamám tartott tyúkokat. Már gyerekként is nagyon tetszett az egésznek a hangulata: a reggeli etetés, a tojások begyűjtése, az állatokról való gondoskodás. Úgyhogy eldöntöttem, hogy felnőttként, amint lehetőségem nyílik arra, hogy egy baromfi­jaim legyenek, biztosan belevágok az állattartásba

– mondja a Story magazinnak Peter Srámek, aki nemrég maga mögött hagyta a főváros nyüzsgő forgatagát, és megvette saját otthonát.

Eddig egy háromszobás panellakásban éltem a családommal, ám két évvel ezelőtt elköltöztem Tökölre, és önálló életet kezdtem egy kertes házban

- mesélte a Storynak.

Az énekes azt is elárulta a lapnak, hogy egy hónappal ezelőtt vette meg az első baromfikat:

„A rohanó életmódom mellett szükségem van a nyugalomra, a feltöltődésre. Ezt adja meg az otthonom, az állattartás és a kertészkedés, ami teljesen kikapcsol. Paradicsomot, paprikát ültetek, a kert hátuljában pedig nemrég kialakítottam egy kis baromfiudvart, ahol van két törpe hollandi kacsám, hét házi és három dísztyúkom, valamint két kakasom. Kettőt el is neveztem, az egyiket Marusnak, a másikat pedig Pistikének hívom, ők a kedvenceim. Persze a többiből sem fogok pörköltet vagy húslevest csinálni

- közölte, majd azt is elmesélte, hogy sosem tudná levágni őket, úgyhogy nála fognak nyugdíjba menni. Minden reggelemet velük indítja a napot:

a kezemből etetem őket, ragaszkodom hozzájuk, ahogyan ők is hozzám. A szárnyasoknak is jár a törődés, nekik is van lelkük, érzéseik, mindegyikük egy külön egyéniség.

No de kivel tölti az idejét, ha éppen nem a szárnyasairól gondoskodik?

Jelenleg egyedül élek, de olykor fogadok szállóvendégeket

– mondja mosolyogva Srámek, aki azért hozzátette, fiatal még, éli az életét, de nyilván vágyik ő is komoly kapcsolatra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

peter Šrámek

énekes

tyúk

baromfi

baromfi tartás