Ilyen se volt még: különleges tanulmányi versenyt rendeznek a vidéki nagyvárosban

MTI   
  Megosztom
Ilyen se volt még: különleges tanulmányi versenyt rendeznek a vidéki nagyvárosban

Csaknem ezer középiskolás vesz részt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Földrajzi és Földtudományi Intézete által szervezett Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen.

Immár 13. alkalommal megszervezett tanulmányi verseny első, csütörtöki fordulójában 478 csapatban 956 diák ad számot tudásáról. A csapatok 108 iskolából - Magyarország minden vármegyéjéből és a határon túlról, Erdélyből, Délvidékről, Kárpátaljáról és a verseny történetében először Horvátországból is - jelentkeztek.

A versenyre felkészülve a diákok a középiskolai természetföldrajzi ismeretek mellett minden évben egy kiemelt szakterületen mélyülhetnek el, idén ez a téma a vízzel kapcsolatos környezeti veszélyek a Kárpát-medencében. A felkészülő anyagok révén az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékének több a vízhez kapcsolódó kutatására - árvíz, a belvíz, az aszály és a folyók mikroműanyag- szennyezése - is ráláthatnak így a résztvevők.

A döntő feladataival nem elsősorban a lexikai tudást mérik, inkább a már megszerzett ismeretek alkalmazásában kellett jeleskedniük a csapatoknak. A legjobb csapatok tanulói az értékes nyeremények mellett pluszpontokkal gazdagodnak, ami hozzájárulhat a sikeres egyetemi felvételihez.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

szeged

verseny

oktatás