Szörnyű tragédia Nagyecseden: sorra hazaküldték az orvosok, másnap meghalt a 13 éves lány

RTL   
  Megosztom
Szörnyű tragédia Nagyecseden: sorra hazaküldték az orvosok, másnap meghalt a 13 éves lány

Egyetlen lányukat siratják a zokogó szülők. A 13 éves Nikolettát múlt szerdán veszítették el. Tüdőgyulladásban halt meg. Mire kórházba került a 13 éves nagyecsedi lány, már olyan gyorsan romlott az állapota, hogy nem tudták megmenteni - számolt be az RTL Híradója.

Múlt hétvégén lett beteg egy 13 éves nagyecsedi lány, akit ezért hétfőn háziorvoshoz vittek a szülei - számolt be az RTL Híradó. Ott azt mondták nekik, egy influenzaszerű vírust kaphatott el, otthon kúrálják. Éjszaka 39 Celsius-fokos láza lett, és mivel kedd estére a lány már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért azonnal kocsiba ültek és a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, de innen is hazaküldték őket. Két óra múlva már vért hányt és fájt a szíve, úgyhogy újra Mátészalkára mentek, de ezúttal a gyermeksürgősségire.

Onnan már mentő vitte Nikit a nyíregyházi kórházba, ahol hajnali háromkor intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott. Szerda reggelre meghalt.

Ez így büntetlenül nem maradhat. Hogy az én lányom meghalt, ártatlanul

– mondta az édesapa, Petrohai Ferenc.

A gyermek háziorvosa nem nyilatkozott a Híradónak. Az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat azt közölte, hogy súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek, viszont jelezték, hogy rosszullét esetén gyermekambulanciára menjenek. A mátészalkai kórház szerint a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.

Késmárky András sürgősségi szakorvos ennek kapcsán elmondta, hogy vírusos megbetegedések bakteriális szövődményekkel, felülfertőződéssel végződhetnek. Egy így kialakult tüdőgyulladás vagy még súlyosabb esetben vérmérgezés a beteg állapotának súlyosbodásához, illetve halálához vezethet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

egészség

halál

ügyelet

magyar egészsegügy