Hiába a borsos árak: nem mondanak le róla a magyarok, ez része az ünnepnek

HelloVidék   
  Megosztom
Hiába a borsos árak: nem mondanak le róla a magyarok, ez része az ünnepnek

A növekvő árak ellenére sem mondanak le a tavaszi ünnepekhez kapcsolódó virágvásárlásról a magyarok – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi szervezetének közös piaci körképéből. A március 8. nőnaphoz kapcsolódóan idén is jelentős forgalomra számítanak a hazai virágboltok.

A karácsonyi időszakot követően minden évben lassan növekszik a hazai virágárusok forgalma, a kereslet a március 8-án tartandó Nőnap kapcsán ugrik meg jelentősen. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi szervezetének közös piaci körképe szerint a kínálat ebben az évben is széleskörű lesz, a különböző vágott virágok mellett – amelyek szinte kivétel nélkül külföldről kerülnek a virágpiacra –, a cserepes növények is szép számmal megtalálhatók lesznek a boltokban.

A legkelendőbbek ilyenkor a tavaszi virágok, a tulipán, a nárcisz, a játszint – akár cserepes, akár vágott formában. Számos virágboltban ezen virágokból kifejezetten erre az alkalomra készült kisebb-nagyobb csokrokkal, vagy összeültetésekkel várják a vásárlókat. A tavaszi hajtatott hagymások mellett hazai kínálatból elérhető a koratavaszi évelő primula is, de népszerűek az egyéb cserepes virágos és levéldísznövények, a fokföldi ibolyától az azaleáig.

A kertészetek és a virágboltok várakozásai szerint az idén az elmúlt évekhez hasonló kereslet várható. Ami azt jelzi, hogy a magyar vásárlók az esetlegesen magasabb árak ellenére sem mondanak le a tavaszi virágvásárlásról.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nőnap

nőnapi virág

nőnapi virágvásárlás

árak

kertészetek

virágboltok