Munkásszálló lett Hajdúszoboszló gyógyvizes szállodájából: Fülöp-szigetekieket költöztettek be

HelloVidék   
  Megosztom
Munkásszálló lett Hajdúszoboszló gyógyvizes szállodájából: Fülöp-szigetekieket költöztettek be

Külföldi vendégmunkásokkal töltötték meg Hajdúszoboszló egyik gyógyvizes szállodáját, amely a város legfőbb turisztikai célpontjának számító strandfürdő szomszédságában áll. Ráadásul a hajdúszoboszlói polgármester kifejezetten kérte a helyieket, hogy ne alakítsák át munkásszállókká a turisztikai szálláshelyeket, ám egy budapesti követeléskezelő cég fittyet hányt erre. Ráadásul nem csak a debreceni BMW-gyár külföldi építőiből csináltak üzletet – írta a 24.hu.

A Hotel Aqua Blue hónapok óta teltházzal üzemel, ottjártunkkor, március végén is 200–220 építőmunkás foglalta el a szobákat és az apartmanokat. A Fülöp-szigetekről érkezett férfiakat egy török vállalat foglalkoztatja – naponta szállítják őket buszokkal a debreceni BMW-gyár építkezésére.

- számolt be róla a 24.hu.

A debreceni megaberuházások miatt 2023 derekán jelentek meg először nagyobb számban a délkelet-ázsiai munkások a hajdú-bihari településeken, így Hajdúszoboszlón is.

Czeglédi Gyula polgármester tavaly júliusban fel is szólította a szállástulajdonosokat, hogy ne fogadjanak be vendégmunkásokat, és ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat.

Az Aqua Blue tulajdonosai már tavaly nyáron leszerződtek az első csoportok fogadására. Ebben az sem gátolta őket, hogy a hotelnek akkor sem volt és jelenleg sincs működési engedélye – tudta meg a 24.hu a városházától. Az Aqua Blue honlapján az olvasható, hogy a szálloda „átmenetileg zárva tart”. Arról, hogy valójában profilt váltottak, és jelenleg munkásszállóként működnek, nem tesznek említést.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vendégmunkások

debrecen

akkugyár