Hol élünk, a sivatagban? Ijesztő porördög kavarta fel a magyar vidéket + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Hol élünk, a sivatagban? Ijesztő porördög kavarta fel a magyar vidéket + Videó

A napos, száraz, nyárias időben azért nem szokatlan jelenség a szántóföldek felett kavargó por, ami azért nagy ritkán veszélyes is lehet.

Az elmúlt időszak nem hozott kiadós csapadékot sokfelé az orászgban, így a földek kiszáradtak, nagyon sok helyen porzanak. Ilyenkor a napos, nyárias időben a porördögök látványa sem szokatlan jelenség. Kaposvártól keletre, Taszár közelében pedig ki is alakult egy porördög - írta cikkében az Időkép.

A porördögök általában nem veszélyesek, mivel ezek a jelenségek gyakran meglehetősen rövid életűek és gyengék. Azonban szélsőséges esetekben a forgás sebessége akár a 200 km/h-t is elérheti, és a haladási sebessége megközelítheti a 100 km/h-t. Ezek a nagyobb sebességű porördögök ritkák, de potenciálisan veszélyesek lehetnek, különösen ha közvetlenül érintik az embereket vagy épületeket. A legtöbb porördög viszont ártalmatlan és látványos természeti jelenség.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

porördög

szárazság

időkép