Hidegvérrel mérgezik a macskákat a vidéki településen: börtön is járhat az embertelen tettekért

HelloVidék   
  Megosztom
Hidegvérrel mérgezik a macskákat a vidéki településen: börtön is járhat az embertelen tettekért


Tömeges macskamérgezésre gyanakodnak egy nógrádi faluban, ahol nemrég több helyen tisztázatlan körülmények között pusztultak el a macskák.



 

Lakossági bejelentés érkezett nemrégiben a Nógrád vármegyei Berkenye Község Önkormányzatához, hogy a település területén több helyen pusztultak el a macskák, a gyanú pedig egyértelműen mérgezésre utal – számolt be a a Nool.

German József polgármester felhívása szerint leginkább a délkeleti falurész két utcája, az Ifjúság és a Málna-köz a legérintettebb terület. A házi kedvencek elhullásának rövid időn belüli többszöri megismétlődése miatt erősen feltételezhető, hogy szándékos mérgezés történt.

A polgármester kéri, hogy a macskák védelme érdekében fokozottabban figyeljenek négylábúikra, és a legkisebb gyanú esetén is azonnal forduljanak a legközelebbi állatorvoshoz. Hozzátette továbbá, hogy a mérgezés az állatkínzás egyik legsúlyosabb formája, bűntettnek minősül, és ha bebizonyosodik az elkövetés, a tettest akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

berkenye

macska

mérgezés