Kész horror: egyik ismerősét fakaróval, a másikat 50 késszúrással ölte meg a miskolci fiatalember

HelloVidék   
  Megosztom
Kész horror: egyik ismerősét fakaróval, a másikat 50 késszúrással ölte meg a miskolci fiatalember

A hátborzongató történet ott kezdődik, hogy 2020 nyarán egy 28 éves miskolci férfi ok nélkül, különös kegyetlenséggel megölt két hajléktalant Miskolcon. Most a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azt indítványozta, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi életfogytig tartó büntetését, és a leghamarabb csak 40 év múlva szabadulhasson - írja a 24.hu.

A hajléktalan fiatal 2020 augusztusában együtt iszogatott az egyik sorstársával, ám eközben elhatározta, hogy meggyilkolja a másik férfit. Egy családi házhoz csalta, ahol egy fakaróval agyonverte. Később egy fás-bokros lejtős területen legurította a holttestet, amit csak hetekkel később fedeztek fel.

Egy hónappal később egy másik ivócimboráját is kivégezte a miskolci férfi. Hozzá hajnalban ment be, majd először minden ok és előzmény nélkül ütlegelni kezdte, majd ötvenszer megszúrta és megvágta a nála lévő késsel. A holttestet egy paplanhuzatba csavarta és bedobta az udvaron lévő kútba. Ugyanebben a hónapban egy másik, szintén alvó ismerősétől az igazolványát és a pénzét vette el.

A nyomozati szakaszban a kettős gyilkossággal férfi először csak azt ismerte el, hogy egy karóval halálra verte egyik áldozatát, majd elrejtette, azt viszont tagadta, hogy 50 késszúrással megölte volna a másik áldozatot. Ez utóbbival egy másik hajléktalant gyanúsított meg és azt vallotta, hogy csak a holttest eltüntetésében segédkezett.

Azonban a vallomásán később változtatott, akkor már azt mondta, hogy jött neki egy sugallat, hogy meg kell ölnie a férfit.

A Miskolci Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette, valamint okirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy 40 év múlva bocsátható leghamarabb feltételes szabadságra. A vádlott enyhítésért, védője pedig elsődlegesen téves minősítés és felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott. A többszörösen büntetett előéletű, visszaeső vádlott minden méltányolható indok nélkül, orvul és alattomosan támadt az ártatlan áldozataira. A kitartó módon elkövetett, kirívóan durva erőszak kellően indokolja a vele szemben kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés alkalmazását, melynek enyhítésére nincs törvényes indok. Azt is hozzátették, a társadalom védelme ilyen gátlástalan és erőszakos elkövetőkkel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, ezért indokolt a büntetés helybenhagyása.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyilkosság

miskolc