Rózsaszínűt hánytak a zánkai táborban: járvány tört ki, közel száz gyerek lett rosszul

HelloVidék   
  Megosztom
Rózsaszínűt hánytak a zánkai táborban: járvány tört ki, közel száz gyerek lett rosszul

96 gyerek és három felnőtt kapta el a vírust, többségüknek enyhe tüneteik voltak, de az egyikük kórházba került - derült ki az RTL Híradójából.

Egy hányást, hasmenést okozó vírust kaptak el 99-en a zánkai Erzsébet-táborban – számolt be az RTL. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ megerősítette, hogy a zánkai Erzsébet-táborban tömeges emésztőrendszeri járvány tört ki július végén. A laborvizsgálat szerint calicivírus okozta a megbetegedéseket. Kiemelték, országos járványról nincs szó.

96 gyerek és három felnőtt kapta el a vírust, többségüknek enyhei tüneteik voltak, de az egyikük kórházba került. Egy korábbi TikTok-videóra hivatkozva arról is beszámolt a televízió, hogy többen rózsaszínűt hánytak valamilyen gyümölcslevestől, mások szerint a hamburger és a krumpli is romlott volt.

Az egyik szülő beszámolója szerint a vírus még múlt héten is tombolt. A Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közölte, hogy múlt héten 9 gyereket kezeltek az egészségházukban, és egy 19 fős csoportnak haza kellett utaznia, de már nincs fertőzés.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hányás

hasmenés

rtl