Kész katasztrófa a Kis-Balatonon: halak ezrei pusztultak el a vízben

HelloVidék   
  Megosztom
Kész katasztrófa  a Kis-Balatonon: halak ezrei pusztultak el a vízben

Helyi horgászok arról tájékoztatták a Pecaverzumot, hogy hatalmas halpusztulás történt a Kis-Balatonon.

A beszámolók szerint főként harcsák, pontyok, süllők és dévérkeszegek hullottak el. A Kis-Balaton két, egymáshoz csatlakozó tározó medencéből áll két vármegye határán, a Balatontól délre.

Az első tározó Somogy vármegyében található, Vörs község közelében. A másik Zala vármegyében fekszik és Zalavár, Zalaszabar, Nagyrada, Garabonc és Balatonmagyaród községek határolják. A halpusztulás a Somogy vármegyei vízterületen történt, a 2-es tározón.

Ökológiai katasztrófa, hatalmas harcsák, húsz-harminckilós pontyok vesztek oda

– nyilatkozta egy szemtanú. H. László azt mondta, a felszínre került halakat helyi horgászok, természetvédők és vízügyesek gyűjtötték be.

A Kis-Balaton halgazdálkodásra jogosultja a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.), de hivatalos tájékoztatás a részükről eddig nem jelent meg a Kis-Balatonnál történt halpusztulásról, és egyelőre a Pecaverzum sajtómegkeresésére sem válaszoltak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

hal

halpusztulás

kis-balaton