Eleged van a fájó, gyulladt pattanásokból?! Íme, 8+1 szuper és olcsó csodafegyver a konyhádból + Videó

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Eleged van a fájó, gyulladt pattanásokból?! Íme, 8+1 szuper és olcsó csodafegyver a konyhádból + Videó

Megkeserítik az életed a gyulladt, fájdalmas pattanások? Van egy jó hírünk, nem kell drága kencékre vagy gyógyszerekre költeni, ugyanis számos hatékony és egyszerű csodafegyvert találhatsz a saját konyhádban is, amelyek segíthetnek a pattanások csökkentésében és a bőröd megnyugtatásában. Hozzuk is a szuper listát, és hozzá a tudnivalókat!

A pattanások bizony nemcsak csúnyák és kellemetlenek, hanem gyakran fájdalmasak és könnyen el is fertőződhetnek. Az ellenük való küzdelem sok ember számára okoz napi szintű fejtörést, de nem csak drága kozmetikumokkal vagy gyógyszeres kezelésekkel lehet megoldani a problémát. Meglepő lehet, de napi szinten számtalan olyan gyógyhatással bíró növényt használunk saját konyhánkban is, amelyek segíthetnek a pattanások csökkentésében és a bőr megnyugtatásában. Készülj, mert most bemutatjuk a legjobb természetes pattanás elleni szereket, köztük nem egy meglepő titkos fegyvert is: például a mézet, a kurkumát és a fokhagymát!

1. Az antibakteriális csoda: a teafaolaj

Az egyik leghatásosabb természetes antibakteriális szer lehet az illóoljajként is bevethető teafaolaj. Megöli a bőrön található baktériumokat, amelyek pattanásokat okoznak, anélkül, hogy túlságosan kiszárítaná a bőrt. Használata egyszerű: hígítsd fel egy kevés vízzel vagy hordozóolajjal (pl. kókuszolaj), és egy fültisztító pálcika segítségével vidd fel a pattanásokra.

Tipp: Ügyelj arra, hogy soha ne használd hígítatlanul, mivel irritálhatja a bőrt!

2. A nyugtató hidratáló: az aloe vera

Az aloe vera valójában egy dísznövény, amit különleges hatásai miatt egyre többen házi gyógyításra és kozmetikai céllal is előszeretettel használnak. Gyulladáscsökkentő, immunrendszerre ható, sebgyógyulást elősegítő hatása a klinikai vizsgálatok zömében beigazolódott, a sebgyógyulást, ugyanis az égések, fagyások gyógyulását gyorsította. (Az aloeról a HelloVidék korábban ITT írt!) Gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően segít a pattanások gyógyításában és a bőr regenerálásában is.

Tipp: Használj tiszta aloe vera gélt közvetlenül a pattanásokra, és hagyd hatni.

3. Az antioxidáns bomba: a zöld tea

A zöld tea erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a bőr gyulladását és segítenek a pórusok tisztán tartásában.

Tipp: Hűts le egy zöld tea filtert, és használj vattakorongot, hogy áttöröld vele az arcodat. A zöld tea nem csak frissíti a bőrt, de segíthet csökkenteni a bőrzsírt is.

4. A természetes antibakteriális tisztító: a méz

A nyers méz antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, ami különösen hatékony a pattanások elleni küzdelemben. Alkalmazd közvetlenül a pattanásos területre, vagy készíts mézes arcpakolást. Hagyd rajta 10-15 percig, majd öblítsd le langyos vízzel.

Tipp: A legjobb eredmény érdekében használj nyers, feldolgozatlan mézet!

5. A pórusösszehúzó varázslat: a citromlé

A citromlé természetes fertőtlenítő és összehúzó hatású, ami segít tisztán tartani a pórusokat és szabályozni a faggyútermelést.

Tipp: Vattakoronggal vidd fel az érintett területre, és hagyd hatni néhány percig, majd öblítsd le.

Figyelmeztetés: A citromlé használata után ne menj napra, mivel fényérzékenyítő hatású lehet!

6. Íme, a gyulladáscsökkentő szuperfűszer: a kurkuma

Erős gyulladáscsökkentő hatású a kurkuma, ami segít csökkenteni a pattanások pirosságát, valamint megelőzi a hegesedést.

Tipp: Készíts egy kis pasztát vízből és kurkumából, majd vidd fel közvetlenül a pattanásos területekre. Hagyd hatni 10-15 percig, majd öblítsd le.

7. A hűsítő hidratáló: az uborka

Kifejezetten frissítő és nyugtató hatású lehet a bőrre az uborka. Magas víztartalmának köszönhetően hidratálja a bőrt és segít csökkenteni a gyulladást.

Tipp: Szeletelj fel egy uborkát, és helyezd a szeleteket az arcodra 10-15 percre.

8. A bőrradírozó segítőtárs: a szódabikarbóna

Természetes hámlasztó, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket és megtisztítja az eltömődött pórusokat. Mi ez? Hát a szódabikarbóna!

Tipp: Keverd össze vízzel, hogy pasztát készíts, és hetente egyszer használd bőrradírként. Vigyázz, ne dörzsöld túl erősen, mert irritációt okozhat!

8+1. A pattanásgyilkos titkos fegyver: a fokhagyma

Nem csak az ételek fűszerezésére jó a fokhagyma! Természetes antibiotikus tulajdonságai miatt a bőrön is csodákat tehet. A benne található kénvegyületek segítenek a gyulladás és a baktériumok elleni küzdelemben.

Tipp: Vágj félbe egy fokhagymagerezdet, és dörzsöld át vele a pattanásos területet. Hagyd rajta néhány percig, majd alaposan öblítsd le.

Figyelmeztetés: A fokhagyma erős hatású, ezért ne hagyd túl sokáig a bőrödön, mert irritációt okozhat!

@eniko_kozmetika FOKHAGYMÁVAL A GYULLADT PATTANÁSOK ELLEN Ha te is unod már a drága ecsetelőket, amik csak szárítják bőrödet, de nem csinálnak semmi akkor próbáld ki ezt a bomba biztos házi praktikát. Ígérem nem fogsz csalódni! #pattanásosbőr #pattanások #házipraktika #bőrápolás #bőrápolásitippek #problémásbőrre #problémásbőrre #bőrápolásirutin #bőrápolásitanácsadás #kozmetikus ♬ eredeti hang - eniko_kozmetika

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pattanás

gyógynövények

természetes megoldás

akne

természetgyógyász