SOS! Tömegével pusztulnak a fecskék Vasban is: menekülnének a hideg és az eső elől

HelloVidék   
  Megosztom
SOS! Tömegével pusztulnak a fecskék Vasban is: menekülnének a hideg és az eső elől

Menedéket kereső fecskék tömegei jelentek meg teraszokon, erkélyeken, házak falán és párkányokon, ahol összebújva próbálják felmelegíteni egymást és tartalékolni energiájukat. Nagy bajban vannak a hirtelen jött hideg, esős időben, az életben maradásukért küzdenek - írta cikkében a Nyugat.hu.


 


 

Az utóbbi napokban eddig mintegy 250 madárról kaptunk bejelentést

– mondta el a Nyugat.hu érdeklődésére dr. Németh Csaba, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, aki hozzátette, hogy a legnagyobb veszélyben a füsti fecskék vannak a szeles, esős, hideg időben, hiszen életük döntő részét a levegőben töltik, ott szerzik táplálékukat, repülő rovarokat esznek.

Ilyen ítéletidőben a repülés is nehéz számukra, ráadásul mivel kistestű madarak, folyamatosan táplálkozniuk kellene a testhőmérsékletük fenntartásához, hogy ne hűljenek ki. A hideg idő miatt azonban a zsákmányaik is eltűnnek, védett helyre húzódnak.

- közölte a szakember.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fecske

veszély

hideg