Rejtett gyilkos otthonainkban: évente több ezer magyar életét követeli ez a veszély

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rejtett gyilkos otthonainkban: évente több ezer magyar életét követeli ez a veszély

2023-ban összesen 1548 halálos otthoni baleset történt Magyarországon, kevesebb mint az elmúlt években bármikor. Az esetszámok azonban még így is azt jelentik, hogy naponta átlagosan 4 ember veszíti életét odahaza. A legtöbb áldozatot, az esés, csúszás, botlás követeli, de sokan halnak meg tűztől, fulladástól, és 2022-höz képest jócskán megnövekedett a mérgezéses halálesetek száma is - írta cikkében a Pénzcentrum.


 

2023-ban összesen 1548 halálos otthoni baleset történt Magyarországon – derült ki a KSH legfrissebb közléséből. A tavalyi adat így 63 halálesettel kedvezőbb, mint az azt megelőző 2022-es volt. És egyébként összességében is az elmúlt 5 év legjobb száma. A vezető halálok azonban semmit sem változott az elmúlt években, továbbra is az esés, csúszás, botlás a leghalálosabb otthoni balesettípus. Messze előzve ezzel olyan rettegett félnivalókat, mint a fulladás, áramütés vagy éppen tűz okozta égési sérülések - közölte cikkében a Pénzcentrum.

Jó hír tovább az is, hogy a legfrissebb adat, nem csak az elmúlt 5, de az elmúlt 10 év legjobb számadata is, és bár kisebb megbicsaklásokkal, de általánosságban azt lehet mondani, folyamatosan csökken az otthoni halálos balesetek száma. 2010-ben például 2051 volt ez a szám, 2011-ben 1838, most pedig az elmúlt 13 évben másodjára kúszik be a szám 1600 alá. Érdekes megfigyelni azt is, hogy az otthoni halálos balesetek száma továbbra is a sokszorosa a halálos munkabaleseteknek. 2023-ban a munkahelyükön ugyanis 62-en haltak meg, ennél tehát majd 25-ször többen veszítik életüket otthonukban.

- írták.

A teljes cikk a Pénzcentrumon olvasható, ITT!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baleset

pénzcentrum

otthoni baleset