Valami nagyon furcsa dolog történik a Balatonnál: ez sokak számára kellemetlen lehet

HelloVidék   
  Megosztom
Valami nagyon furcsa dolog történik a Balatonnál: ez sokak számára kellemetlen lehet

A meleg az elmúlt 20 év legnagyobb algavirágzását eredményezte, és az erre jött hirtelen nagy lehűlés okozhatta algatömegek pusztulását - írja az Időkép.

A rendkívül forró nyár sorra döntötte a melegrekordokat, és hosszú ideig melegen tartotta a Balaton vizét. Éles váltást hozott viszont a hónap elején Boris ciklon. A levegő és a víz hőmérséklete nagyot zuhant, és erősen viharos szél kavarta át a tó vizét.

A Balaton vizéből előállított ivóvíz kellemetlen szagát a balatonszéplaki felszíni vízmű ellátási területén lévő településeken tapasztalhatták a felhasználók, tette közzé oldalán a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Több lakossági panasz érkezett Zamárdi, Balatonendréd, Siófok, Ságvár, Siójut, Ádánd, Som, Nyim és Nagyberény településekről. Aggodalomra azonban nincs ok, az ivóvíz fogyasztható, az egészségre nem ártalmas.

A kémiai és a mikrobiológiai paraméterek megfelelőek, az ivóvizet folyamatosan ellenőrzik. A szaghatás megszüntetésére a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet szakembereinek bevonásával keresik a megoldást.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balaton

bűz

szag

alga