Lélegzetelállító: ilyen az, amikor több százezer daru éjszakázik a Hortobágyon

HelloVidék   
  Megosztom
Lélegzetelállító: ilyen az, amikor több százezer daru éjszakázik a Hortobágyon

Bár a darvak alapvetően északon fészkelnek, egyre több madár dönt úgy, hogy nemcsak a szezonban, hanem az egész évben Magyarországon marad - írta az Időkép.


 


 

Bár a darvak jellemzően északon fészkelnek, egyre több madár dönt úgy, hogy nemcsak a szezonban, hanem az egész évben Magyarországon marad. Fő költőhelyeik Svédország, Finnország, Észtország és Oroszország területein találhatók, ahonnan az ősz közeledtével indulnak melegebb vidékekre, főleg Afrikába, Dél-Európába vagy a Közel-Keletre - írta cikkében az Időkép.

Magyarországon, különösen a Hortobágyon, a darvak nagy számban pihennek meg, ahol csendes, vizes élőhelyeket találnak. Ezeken a területeken bőven találnak táplálékot is, különösen a mezőgazdasági területeken és az őszi esőzések által megtöltött mesterséges halastavak környékén. Évente körülbelül 250 ezer daru fordul meg itt, kisebb csoportokban táplálék után indulnak, de estére visszatérnek alvóhelyeikre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

daru

hortobány