Döbbenet: tömegével pusztulnak a halak ezeken a folyókon

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: tömegével pusztulnak a halak ezeken a folyókon

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán 7 órától elsőfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el a Kapos-folyó egyes szakaszára.

Az elmúlt napokban a horgászok több beszámolót is feltöltöttek a közösségi médiába a Kapos-folyón és a Sió-csatornán észlelt halpusztulásról, és mostanra részben kiderült, mi okozza a problémát - írja a Pecaverzum.

A kárelhárításon mindkét helyen jelenleg is dolgoznak a szakemberek, de tömeges halpusztulásról nincs szó. Mivel egyelőre a Kaposból vett vízminták kiértékelése folyamatban van, nem lehet tudni, hogy milyen szer okozta a szennyezést, és annak esetleg lehet-e káros hatása az emberi szervezetre. Ezért kérnek mindenkit, hogy amíg nem érkeznek meg az vízminták eredményei, a Kaposból és a Sióból ne fogyasszanak halat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

kapos folyó

sió

pusztulás