Mozgalmas volt az idei nyár: közel háromszáz bajbajutottat mentettek ki a vízimentők a szezonban

MTI   
  Megosztom
Mozgalmas volt az idei nyár: közel háromszáz bajbajutottat mentettek ki a vízimentők a szezonban

A vízimentők hajóit 341 alkalommal riasztották a nyári szezonban, amelyek során összesen 290 bajbajutottat mentettek ki a mély vízből - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ).

Összefoglalójukból kiderül, hogy az idei nyár során 54 helyszínen láttak el vízimentő szolgálatot, összesen 370 munkatársuk vett részt a szezon strandi feladatainak ellátásában, 6576 szolgálati napot dolgoztak napi 10-12 órában és 3497 embert láttak el könnyű sérüléssel.

Kollégáik 50 esetben eszközmentést is végeztek, egyebek mellett felborult, elsüllyedt vitorlásokat emeltek ki vagy műszaki hibás járműveket vontattak a kikötőbe

- ismertették.

Tájékoztatásuk szerint az emelt szintű mentőegységeknek 114 esetben kellett beavatkozniuk, a sürgősségi mentőhajók 48, a mentőtiszti autók 47, az esetkocsik pedig 19 esetben nyújtottak emelt szintű ellátást bajbajutottaknak.

Kiemelték, hogy például a Balaton-átúszást, a Balaton-átevezést, a Kékszalag vitorlásversenyt és a Kispingvin Sportegyesület gyermek vízilabdázóinak hosszában történő Balaton-átúszását is biztosították.

Prevenciós programjuk keretében két újabb balatoni strandon helyeztek ki mentőmellényállványt, 23 helyszínen tartottak balesetmegelőzési bemutatót és újraélesztés-oktatást, valamint 85 mentőövtáblát helyeztek ki a strandolók biztonsága érdekében, ezenkívül kilenc vízimentő tanfolyamot is tartottak, amelyeknek köszönhetően 111 új vízimentő lépett szolgálatba. Közülük többen az államilag elismert képesítő bizonyítványt is megszerezték

- fűzték hozzá.

Közleményükben jelezték, hogy az őszi-téli időszakban már a jövő nyárra készülnek, ami a felszerelésük karbantartását, pótlását, fejlesztését, valamint kollégáik képzését jelenti. Célként fogalmazták meg, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

életmentés

vízimentés

vízimentők